Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie mam zbytniego zaufania do chemikaliów w okolicy akwarium, dlatego mokra ircha i ręczniki papierowe. Regularnie czyszczę i nie dopuszczam do pozostawiania zacieków na szybie. Dlatego nie mam powodów do używania chemii.

Opublikowano

Oj ja też czyszcze regularnie ale przy fotografii rozrabia każdy paproszek a jak czatujesz na zgiętych kolanach, ryby sie trą widzisz ikra sie sypie i ... widzisz opaproszoną fotę to masz chęć kogoś zamordować ;).

Opublikowano

Nie testowałem z robieniem zdjęć, ale od lat zwykła woda (ewentualnie destylowana) i szmatka z mikrofibry. Jedna szmatka mokra, drugą do sucha. Na oko nie widać żadnego pyłku, brudu czy paprocha.

Opublikowano

ja czyszczę płynem do okien, jeśli chodzi o przednią szybę od zewnętrznej strony, psikam na szmatkę i jadę z koksem, potem suchą szmatką wycieram i tez nie mam paprochów

Opublikowano

Zewnętrzna szyba czyszczona jest u mnie Ajax windows&shiny surfaces + biały ręcznik wojskowy( nie nadaje się w zupełności do wycierania ciała ale do szyb pierwsza liga zero powtarzam zero paproszków). Połączenie tych dwóch rzeczy powoduje, że szybę czyszczę w kilka sekund na totalny błysk.