Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To wiem ze 100% nie zbierze tylko teraz żałuje ze wybrałem takie wapienie one są rajem dla osiedlania się gówienek w zakamarkach,teraz jak dałem filtr na tylna ścianę to nie widzę by ryby tak się męczyły z prądem wody zobaczymy jak będzie jutro z odchodami.No i czy ktoś powie mi na temat zakopywania im tych ich kryjówek bo nigdy tam nie zaglądałem a zapewne tam coś tez jest.

Opublikowano
To wyłącz te napowietrzacze. Zostaw ruch wody z zewnętrznego i Cie się rozproszą po całym zbiorniku. Ja też bym się czuł w takich bąbelkach jak stado śledzi na Alasce przed atakiem waleni :)

Kolego ale mnie rozbawiłeś z samego rana dzięki:p

--

Kamienie zawsze możesz zmienić.

Ale czy to nie zakłóci równowagi biologicznej?no bo na kamykach tez osadzają się bakterie.Z drugiej strony co kol wiek bym nie wstawił to i tak będą to podkopywać i tam odchody będą wpadać.

--

To wyłącz te napowietrzacze. Zostaw ruch wody z zewnętrznego

A co do tego to nie wiem czy to dobry pomysl bo mimo ze wylatuje woda z biologa pod taflą to praktycznie na calej dlugosci tafli wody widze tzw.film bakteryjny

Opublikowano

Dokłądnie wymiana kamieni w akwarium nie zachwieje równowagą biologiczną w żaden sposób ( nie am takiej opcji). U siebie w 200 wymieniałem kamienie dwa razy i nie zachwiałem biologią - zresztą nawet nie am o czym mówić.

Bąbelki to bardzo dobry sposób na rozbicie filmu bakteryjnego. Jeżeli nie chcesz używać skimmer w/w przez lufę to zapodaj bąbelki w rogu akwarium tak żeby nie było ich widać np. puszczając je od 1/3 wysokości akwarium np. za grzałką itp.

Ważne , ażeby bąbelki trafiły na taflę wody.

Opublikowano

Pytać chyba nikt nie zabroni? to oczywiste ze poczekam do zakończenia cyklu ale obojętnie co bym do baniaka nie wsadził to i tak będą w tym się zbierać gówienka zresztą nie mam sumienia by dodatkowo rybką stres fundować może za kilka miesięcy coś się pomyśli.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.