Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

O w dupala. :D Nie pamietałem, że w tych konstrukcjach są jeszcze te 18cm kawałki.

To juz nie jest przyjemna robota :/

Wydaje mi się że łatwiej było by już robic pokrywe na akwarium, a nie pokrywę na korone...

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Czy Ktoś może sprawdzić czy program u was działa? U mnie jest tak: po kliknięciu URUCHOM PROGRAM ściąga plik pokrywa.jnlp na dysk..i tyle.

Opublikowano

Wraz z kolejnymi wersjami javy uruchomienie programu może być trudniejsze. :(

Zdarza się, że j3d zaczyna działać z niewiadomego powodu bo zrobieniu po raz 10 tego samego.

Działanie java3d sprawdzałem na poniższych stronach:

http://www.duling.us/kevin/Java3D/Troubleshooting.html

http://www.chemgapedia.de/vsengine/help/en/java/index.html

Na drugiej stronie plugin czasem nie działał (error w miejscu pluginu). Na pierwszej stronie się odpala i ładnie raportuje wersje. Wtedy też na drugiej stronie plugin zaczyna działać. Chętnie się dowiem dlaczego tak się dzieje.

Co zrobiłem aby to cholerstwo uruchomić na Linux Debian/Ubuntu/Mint (system 64bit). Jeste pewien, że połowa wymienionych przeze mnie operacji jest zbędna ale nie mam czasu prawdzać która :P Było by super gdyby ktoś obeznany zrobił taki sam opis dla windowsa.

1) Miałem zainstalowane 2 wersje javy - 1.7 i 1.8

2) pliki *.jar z tego archiwum przegrałem do

/usr/lib/jvm/java-8-oracle/jre/lib/ext

oraz

/usr/lib/jvm/java-7-openjdk-amd64/jre/lib/ext

3) plik libj3dcore-ogl.so przegrałem do

/usr/lib/jvm/java-8-oracle/jre/lib/amd64

oraz

/usr/lib/jvm/java-7-openjdk-amd64/jre/lib/amd64

4) w przypadku systemu 32 bitowego trzeba przegrywać do katalogu i386 zamiast amd64. Wersję 32 bitową trzeba sobie samemu ściągnąc! Załączona paczka działa tylko dla 64bitowych systemów. Scieżki mogą się trochę różnić, trzeba je dopasować pod siebie. Listę zainstalowanych wersji javy (a przez to ścieżek) mozna uzyskać wykonując polecenie:

update-alternatives --list java

5) wykonałem polecenie

sudo update-alternatives --config java

i wybrałem jave w wersji 7

6) uruchomiłem przegladarkę - testy pokazały poprawne działanie. Wyłaczyłem przegladarkę.

7) wykonałem polecenie

sudo update-alternatives --config java

i wybrałem jave w wersji 8

8) uruchomiłem przegladarkę - testy pokazały poprawne działanie. Wyłaczyłem przegladarkę.

9) Jesli dostaniemy komunikat o zabezpieczeniach uniemożliwiających uruchomienie pluginu odpalamy:

/usr/lib/jvm/java-8-oracle/bin/ControlPanel

przechodzimy do zakładki Security, klikamy "edit site list" i dodajemy stronę która nie działa.

10) Jesli aplet na stronie działa to super. Jesli nie to sciagnij go na dysk:

wget http://www.klub-malawi.pl/pokrywa/pokrywa.jar

i uruchom lokalnie:

java -jar pokrywa.jar

Opublikowano

Mi wczoraj program działał ale podczas pracy przestał, a wczesniej nie mogłem go w ogóle uruchomic, mimo ze poinstalowałem wszystko jak należy

Opublikowano

Czy ktoś to potrafi uruchomić pod win? starałem się "zaadoptować" procedurkę Sir_yaro z marnym skutkiem. W dalszym ciągu po kliknięciu w URUCHOM.. ściąga mi plik pokrywa.jnlp

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.