Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chyba już pora się przedstawić ;-) Akwarium po całkowitym restarcie, przednia szyba była już tak porysowana, że postanowiłem wymienić ją oraz lewy bok na opti white. Z akwarium wyleciało stare podłoże ze świderkami ;) oraz połowa kamieni. Obecna obsada to: 1+3 P. Saulosi, 2+4 P. Acei oraz 1+1 C. Afra. W kotniku 120l czeka 11 szt. Metriaclima estherae Red-Red z tym, że mają na razie 2cm.

Akwarium 420l 150x43x65

Filtracja - HW-302 (ceramika), JBL e901 (ceramika), AT-203, JVP-102

Oświetlenie - T5 1x39W PowerGlo 18000k

Ogrzewanie HT-200W

Dekoracje- 35kg kwarcu kreisel oraz 60-70kg serpentynitu, Anubias

x3s6mv.jpg

:oops:

Opublikowano

Jak dla mnie za ubogo- ja lubię na bogato :-) cóż kwestia gustu wiem wiem zaraz mnie reszta opierdzieli itd. ale dla mnie szału nie robi po prostu zwykły baniak i obsada bez szału i tyle pozdrawiam.

Opublikowano

Dziękuję za Wasze opinie te przychylne jak i te nie ;)

Rozumiem, że Twoja obsada raa (acei, maingano, trewki) jak i akwarium jest na bogato? Każdy orze jak może. Pisze beż żadnej uszczypliwości ;)

Pzdr.

Opublikowano

Bardzo ładne akwarium.

Tylko jedna świetlówka 39W a świeci IMHO wystarczająco. Dobrze, że u siebie dałem LEDy bo miałem oświetlenie 2x39W na baniak 240l a to stanowczo za dużo.

Opublikowano

Dzisiaj do Acei i Saulosi dołączyły 2 kolejne gatunki: Metriaclima sp. Zebra Chilumba (Maison Reef), Labidochromis sp. "Hongi" (SRT). Zdjęcia za kilka tygodni ;)

Pzdr.