Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnimi czasu woda u mnie strasznie się "zepsuła". Bardzo czuć chlor i stąd mój post. Jestem świadom ze w tej wodzie zapewne zostal podniesiony nie tylko chlor ale i inne związki. I stąd moje pytanie, jakich używacie uzdatniaczy wody?. Lub jakie polecacie z własnego doświadczenia?

Pozdrawiam

Opublikowano

Darek czyli uważasz ze węgiel wystarczy w takim przypadku jak mój??

Czy stosować jeszcze coś?? Właśnie wczoraj zamontowałem korpus z węglem do podmian, ale dalej mnie meczy coś do uzdatniania. Do tej pory mam węgiel w kubełku.

Opublikowano

U mnie do dwóch, trzech tygodni nic nie było, a teraz nie idzie wejść do łazienki jak wodę puścisz do wanny. I stąd moje pytanie na temat uzdatniacza. A opinie są rożne np takie jak Ty czy inne np jbl biotopol czy sachem prime, azoo guard. A post możne pomoże innym hodowcą.

• Dziękuję 1
Opublikowano

Ja używam azoo aquaguard i jestem z niego zadowolony jakość i cena( zastosowanie 10ml na 100l wody / cena około 30 zł za 500ml) . Po zastosowaniu w/w środka zapach chloru z wody od razu znika. Woda od razu nadaje się do podmiany w akwarium.

• Dziękuję 1
Opublikowano

Rozśmieszyła mnie ta reklama aqua artu. Piszą, że środek do uzdatniania wody ale najlepiej stosować z całą linią ich produktów. Zaraz polecę po potas i makro bo w Malawi do deficytowe produkty i kamienie jakoś rosnąć nie chcą.

Ja używałem Aqua Safe Tetry i też mogę powiedzieć, że ok, tylko dawkowanie 10ml\20l wody trochę nieekonomiczne.

Opublikowano

Każdy jeden uzdatniacz będzie dobry. Zadaniem uzdatniacza jest wytrącenie a następnie związanie szkodliwych związków do nieszkodliwych kationów/anionów, oraz wytrącenie chloru.

To wsio jeden czort ;)

• Dziękuję 1