karollleeek Opublikowano 7 Lutego 2013 #1 Opublikowano 7 Lutego 2013 Witam serdecznie. Moja przygoda z pyszczakami dopiero sie zaczyna wczesniej mialem papuzie :0 ) wiem wiem to nie ryby ale zonie sie podobaly nic nie poradze w sumie mi tez sie spodobaly. Ale przyszedl czas na Pyszczaki. Zafascynowaly mnie juz dawno dawno temu ale jakos nie bylo okazji do zmiany. Krotko opisze zbiornik. Na razie mam 112 litrów piasek kwarcowy, lignit jako skalki i oczywiscie moje pysie. Co do gatunkow to musze sie przyznac nie umiem jeszcze za bardzo rozpoznawac i zapamietac ale mysle ze z Wasza pomoca doprowadze moj zbiornik do takiego stanu abym byl zadowolony. Jutro postaram sie zrobic zdjecie i wstawie to podyskutujemy mysle wiecej.
karollleeek Opublikowano 7 Lutego 2013 Autor #3 Opublikowano 7 Lutego 2013 Zdjecia robione telefonem wiec nie sa dobrej jakosci ale wszystko widac co powinno. Pomozcie w identyfikacji i oczywiscie krytyka wszelkiego rodzaju porady i wskazowki mile widziane.
karollleeek Opublikowano 7 Lutego 2013 Autor #5 Opublikowano 7 Lutego 2013 auratus ło matko!!! ??? cos wiecej ?? bo az sie boje ?
Post_Mortem Opublikowano 7 Lutego 2013 #6 Opublikowano 7 Lutego 2013 Ładny masz "Malawi Mix": Z tego co widzę to pływa tam: - wspomniany wcześniej M. auratus - P. socolofi - M. estherae red-red - L. caeruleus - jakiś "pasiak" (P. demasoni ?) - jakiś szary "potwór" czyhający pośród skał i żeby było jeszcze weselej całkiem spory zbrojnik.... Generalnie, żaden z gatunków nie nadaje się do takiego akwarium jak Twoje. Gatunki, które pływają u Ciebie mają ponadto odmienne preferencje żywieniowe. Dla obecnej obsady powinieneś poszukać nowego domu i jeśli już koniecznie chcesz pozostać przy Malawi to nie możesz sobie pozwolić na nic więcej, aniżeli na harem P. saulosi w układzie 1/3
karollleeek Opublikowano 7 Lutego 2013 Autor #7 Opublikowano 7 Lutego 2013 hmm no to niezle ten szary potwor hehe to hongi nie udalo mi sie zrobic zdjecia samcowi bo schowany wtedy bylo by widac. Te hongi kupilerm od hodowcy i mam ich cos 5 niby harem
marine Opublikowano 7 Lutego 2013 #8 Opublikowano 7 Lutego 2013 ładny ten potwór wygląda jak "mesje" crabro;)
Raffy Opublikowano 7 Lutego 2013 #9 Opublikowano 7 Lutego 2013 Rozważ wymianę baniaka na jakieś 120cm długie i 40-50cm szerokie, masz taką możliwość?
karollleeek Opublikowano 7 Lutego 2013 Autor #10 Opublikowano 7 Lutego 2013 mam wlasnie jestem na etapie przekamarzania sie z zona na ten temat bo jej sie takie podoba :/ a ja chcialem wlasnie robic 240 l i na razie stanelo w miejscu
Rekomendowane odpowiedzi