Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Obleciałem dziś wszystkie składy ogrodnicze w Rzeszowie za Serpentynitem i nie ma nigdzie , jakaś masakra, znalazłem ładne Wapienie lawe wulkaniczną monston , jakis włoski C. Rosso Levanto Lustan, sortowany łupek, i otoczaki, ale ni chu chu.. nie ma serpentynitu. Macie jakiś pomysł gdzie na necie moge go kupić zależy mi na 2 większych skałkach, trochę mniejszych i kamyczkach do dopełnienia ozdoby.

Macie jakis pomysł żeby kupić je na necie z wysyłką ? Grzebie grzebie i nie mogę nic wynaleźć na allegro są jakieś mniejsze teraz widzę jaka aukcja jest wystawiona.

Podrzućcie proszę jakies linki. Dzieki

Damian

Opublikowano

Ja bym się wybrał osobiście do zielonego klombu,jak dzwoniłem to też mi mówili,że nie mają a przyszedłem i okazało się co innego. Patrzyłeś tutaj

Opublikowano

hehe dzwoniłem do nich też zasypani sa sniegiem i kazał sie odezwać gość na wiosnę, ciezko ciezko. Niby kobieta sprawdzała mi i pytała tam kogoś czy jeszcze głazy serpentynitu są powiedzieli ze tylko grys drobny. Naprawdę jest ciężko

Opublikowano

Rusz zadek i pojedz, przez telefon mogą nawet sami nie wiedzieć co mają.

U mnie jak wybrałem na placu kamienie i poszedłem zapłacić to okazało się że kartoteki takiej nawet nie mieli :D. Także przejedz się i sam zwiedź skład, w tedy będziesz miał pewność że nie ma. Co do drugiego że śniegiem zapadane, to sam możesz sobie odkopać to co ci pasuje. No chyba że ci się nie chce :D

Opublikowano

Gdzieś wyczytałem, że serpentynit nie nadaje się do akwariów ponieważ wydziela do wody metale ciężkie.

Opublikowano
Gdzieś wyczytałem, że serpentynit nie nadaje się do akwariów ponieważ wydziela do wody metale ciężkie.
Pewnie tu

http://pl.wikipedia.org/wiki/Serpentynit zwróć uwagę że mowa tu o piaskach które mają nieporównywalnie większą powierzchnię niż skały, dodatkowo poszukaj info jaka jest rozpuszczalność chromu i niklu w wodach zasadowych.

Opublikowano

siema Chłopy! Po wielu rzeszowskich kombinacjach. Zadzwoniłem do pewnej Oświęcimskiej firmy i załatwiłem serpentynit z dostawą do domu. Dobór kamieni zostawiłem firmie, wysłałem kilka zdjęc aranżacji które mi sie podobają. I zdałem się na gust pracowników firmy. Za 30 kg kamienia zapłaciłem śmieszne 10 zł , słono sobie policzyli za wysyłkę bo leciało to pocztą polska, ale szukając kamienia u mnie w tym okresie wylał bym paliwa więcej niż to wszystko warte. firma sprzedaje kamień tonami, ale z chęcią mi pomogli i co? Naprawdę Bomba! Pełen profesjonalizm.

1360236874505r.gif

czarne matowe spienione pcv na tył i scianki + styro na dno, przezroczysta pleksa i żwir koralowy 2mm Ready. Dzieki za pomoc!