Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Obleciałem dziś wszystkie składy ogrodnicze w Rzeszowie za Serpentynitem i nie ma nigdzie , jakaś masakra, znalazłem ładne Wapienie lawe wulkaniczną monston , jakis włoski C. Rosso Levanto Lustan, sortowany łupek, i otoczaki, ale ni chu chu.. nie ma serpentynitu. Macie jakiś pomysł gdzie na necie moge go kupić zależy mi na 2 większych skałkach, trochę mniejszych i kamyczkach do dopełnienia ozdoby.

Macie jakis pomysł żeby kupić je na necie z wysyłką ? Grzebie grzebie i nie mogę nic wynaleźć na allegro są jakieś mniejsze teraz widzę jaka aukcja jest wystawiona.

Podrzućcie proszę jakies linki. Dzieki

Damian

Opublikowano

hehe dzwoniłem do nich też zasypani sa sniegiem i kazał sie odezwać gość na wiosnę, ciezko ciezko. Niby kobieta sprawdzała mi i pytała tam kogoś czy jeszcze głazy serpentynitu są powiedzieli ze tylko grys drobny. Naprawdę jest ciężko

Opublikowano

Rusz zadek i pojedz, przez telefon mogą nawet sami nie wiedzieć co mają.

U mnie jak wybrałem na placu kamienie i poszedłem zapłacić to okazało się że kartoteki takiej nawet nie mieli :D. Także przejedz się i sam zwiedź skład, w tedy będziesz miał pewność że nie ma. Co do drugiego że śniegiem zapadane, to sam możesz sobie odkopać to co ci pasuje. No chyba że ci się nie chce :D

Opublikowano
Gdzieś wyczytałem, że serpentynit nie nadaje się do akwariów ponieważ wydziela do wody metale ciężkie.
Pewnie tu

http://pl.wikipedia.org/wiki/Serpentynit zwróć uwagę że mowa tu o piaskach które mają nieporównywalnie większą powierzchnię niż skały, dodatkowo poszukaj info jaka jest rozpuszczalność chromu i niklu w wodach zasadowych.

Opublikowano

siema Chłopy! Po wielu rzeszowskich kombinacjach. Zadzwoniłem do pewnej Oświęcimskiej firmy i załatwiłem serpentynit z dostawą do domu. Dobór kamieni zostawiłem firmie, wysłałem kilka zdjęc aranżacji które mi sie podobają. I zdałem się na gust pracowników firmy. Za 30 kg kamienia zapłaciłem śmieszne 10 zł , słono sobie policzyli za wysyłkę bo leciało to pocztą polska, ale szukając kamienia u mnie w tym okresie wylał bym paliwa więcej niż to wszystko warte. firma sprzedaje kamień tonami, ale z chęcią mi pomogli i co? Naprawdę Bomba! Pełen profesjonalizm.

1360236874505r.gif

czarne matowe spienione pcv na tył i scianki + styro na dno, przezroczysta pleksa i żwir koralowy 2mm Ready. Dzieki za pomoc!