oleraf Opublikowano 30 Stycznia 2013 Autor #21 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Meszek chodzi o to że aby włożyć watę muszę wyjąć jakieś inne medium filtracyjne. Wszystko siedzi w kubłach na ścisk. Chcę wyjąć węgiel i włożyć właśnie watę. A że co dopiero go włożyłem to chcę poczekać tydzień może coś wyciągnie. Nie chcę rezygnować z innych mediów a wiadomo węgiel traci szybko swoje właściwości absorbcyjne więc tydzień poczekam. Wysyłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk 2
Bojar Opublikowano 30 Stycznia 2013 #22 Opublikowano 30 Stycznia 2013 . Dam baniakowi odpocząć bo faktycznie analizując ostatnie dni zbyt dużo gmerałem w wodzie. Dobry pomysł. To też może być przyczyną. Generalnie to chyba nikt nie doszedł do tego skąd się bierze ta błona. Węgiel wywal bo do niczego się w zdrowym akwarium nie nadaje Wysłane z xperii bo gdzieś łażę
acer2244 Opublikowano 24 Marca 2013 #23 Opublikowano 24 Marca 2013 Miałem podobny problem pomogła wata w filtrze i skimmer fluvala i to pomogło.
oleraf Opublikowano 24 Marca 2013 Autor #24 Opublikowano 24 Marca 2013 Syfu już nie na Był nim film białkowy rozbijany przez filtry. Sprawę załatwił skimmer eheima. Temat do zamknięcia.
Rekomendowane odpowiedzi