Post_Mortem Opublikowano 28 Stycznia 2013 #11 Opublikowano 28 Stycznia 2013 Ja bym na Twoim miejscu rozważył akwarium jednogatunkowe z P. saulosi i spróbował z 3 samcami tego gatunku. Rezygnując z C. afra cobue zrobi Ci się trochę więcej miejsca w akwarium, nie mówiąc już o tym, że samice P. saulosi są o wiele ładniejsze od samic C. afra cobue. Prawda jest taka, że w akwarium o takim litrażu masz dość ograniczone możliwości jeśli chodzi o dobór obsady, a wybór takiego wariantu jak powyżej zaproponowałem moim skromnym zdaniem pozwoli Ci stworzyć bardziej kolorowe akwarium, aniżeli w połączeniu z afrą.
Damian S Opublikowano 28 Stycznia 2013 Autor #12 Opublikowano 28 Stycznia 2013 Ja bym na Twoim miejscu rozważył akwarium jednogatunkowe z P. saulosi i spróbował z 3 samcami tego gatunku. QUOTE] Wiem, że to wszystko jest takie naciagane ale uparłem się na to by były te dwa gatunki , może jakieś inne połaczenie , Yellow tez mi sie podobaja ... albo np: Neon Spot F1 Metriaclima Msobo Magunga
elozox Opublikowano 28 Stycznia 2013 #13 Opublikowano 28 Stycznia 2013 magunga na Twoj baniak za duza juz lepiej membe deep+ c. afra yellow+ c .afra yellow+ p.saulosi Pamietaj ze u afry tylko samiec jest ladny.
Damian S Opublikowano 28 Stycznia 2013 Autor #14 Opublikowano 28 Stycznia 2013 magunga na Twoj baniak za duza juz lepiej membe deep+ c. afra yellow+ c .afra yellow+ p.saulosi Pamietaj ze u afry tylko samiec jest ladny. kurde to jak juz bym obsadzał yellow+ p.saulosi to jeszcze pasowała by mi do tej obsady Rdzawa , yellow+ p.saulosi+ rdzwa
eljot Opublikowano 28 Stycznia 2013 #15 Opublikowano 28 Stycznia 2013 kurde to jak juz bym obsadzał yellow+ p.saulosi to jeszcze pasowała by mi do tej obsady Rdzawa , yellow+ p.saulosi+ rdzwa Jak najbardziej tylko zmień akwa na 120x50x40
Damian S Opublikowano 28 Stycznia 2013 Autor #16 Opublikowano 28 Stycznia 2013 Widziałem u PabloJogi ze ma to połaczenie, podobało by mi się. Na upartego nie mogły by harcować po 200 l zbiorniku? Malawi 200l ( 2+5 Neon Spot F1 oraz 3+7 Metriaclima Msobo Magunga F3) Drobna prośba porządkowa - postaraj się unikać błędów i popraw już istniejące
Bezprym Opublikowano 28 Stycznia 2013 #17 Opublikowano 28 Stycznia 2013 Może spróbowałbyś z taką obsdą: pseudoropheus saulosi melanochromis joanjohnsonae lub labidochromis perlmut pseudotropheus saulosi Ewentualnie któryś z powyższych gatunków z maingano
Post_Mortem Opublikowano 28 Stycznia 2013 #18 Opublikowano 28 Stycznia 2013 Widziałem u PabloJogi ze ma to połaczenie, podobało by mi się. Na upartego nie mogły by harcować po 200 l zbiorniku? Malawi 200l ( 2+5 Neon Spot F1 oraz 3+7 Metriaclima Msobo Magunga F3) Drobna prośba porządkowa - postaraj się unikać błędów i popraw już istniejące Tutaj Kolego nie za bardzo jest sens kombinować z obsadą bo i tak nie wymyślisz takiego układu, w którym 3 gatunki mogłby "harcować" (jak to określasz) w takim zbiorniku jak Twój. Gdybyś w takim zbiorniku umieścił neon spot'y razem z msobo to z mojej strony szczere współczucia dla elongatusów....... Za radą eljota12 może warto byłoby się zastanowić nad trochę większym akwarium i wtedy miałbyś więcej możliwości jeśli chodzi o obsadę.
Damian S Opublikowano 28 Stycznia 2013 Autor #19 Opublikowano 28 Stycznia 2013 Tutaj Kolego nie za bardzo jest sens kombinować z obsadą bo i tak nie wymyślisz takiego układu, w którym 3 gatunki mogłby "harcować" (jak to określasz) w takim zbiorniku jak Twój. Gdybyś w takim zbiorniku umieścił neon spot'y razem z msobo to z mojej strony szczere współczucia dla elongatusów....... Za radą eljota12 może warto byłoby się zastanowić nad trochę większym akwarium i wtedy miałbyś więcej możliwości jeśli chodzi o obsadę. wiekszy baniak nie wchodzi w gre na ta chwile niestety , jak macie jeszcze jakis pomysł 2 gatunkowej obsadki ładnie wygladajacej razem i współzyjacej napiszcie , jak wróce z pracy przesortuje poprzednie posty i jeszcze zapytam o układ ... Dzieki -- ostatnie męczenie Was: pseudotropeus saulosi Elongatus Chewere to by mi odpowiadało najbardziej ew co z Chewere mogło by być jesli Saulosi tak bardzo nie pasuja do tego Pyszczaka
Rekomendowane odpowiedzi