smile84 Opublikowano 14 Maja 2007 #1 Opublikowano 14 Maja 2007 witam kupilem 240 i sprzedajacy dal mi 3 takie kamienie - niestety nie wiem co to ani gdzie mozna kupic , a bardzo mi sie podobaja i chcialbym nimi "obsadzic" akwa ps: sa baaardzo lekkie
czester_ Opublikowano 14 Maja 2007 #2 Opublikowano 14 Maja 2007 cześć, to zwykły wapień porośnięty glonem... Jura krakowsko-częstochowska, jaworzno tam wiem że można takie zdobyć.
bidzi Opublikowano 14 Maja 2007 #3 Opublikowano 14 Maja 2007 Wapień drążony, kupisz go w każdym zoologu (prawie), cena oscyluje w granicach 10-15 zł za kg. Lepiej kup wapień w składzie z kamieniami i dobrze popracuj myjką ciśnieniową i możesz osiągnąć podobny efekt.
danielj Opublikowano 15 Maja 2007 #4 Opublikowano 15 Maja 2007 A czy czasem nie jest to lekka skała? Taka jak pumeks? Bo o ilemnie moje stare oczy nie mylą to lawa
jack_br Opublikowano 15 Maja 2007 #5 Opublikowano 15 Maja 2007 Muszę sie zgodzić z Danielem ,mnie to też wygląda na skałę wulkaniczną.
smile84 Opublikowano 15 Maja 2007 Autor #6 Opublikowano 15 Maja 2007 doklanie - jest bardzo lekka - gdzie takie cos mozna dostac ?
danielj Opublikowano 15 Maja 2007 #7 Opublikowano 15 Maja 2007 W sklepach zoologicznych Ale musisz uważać , bo lawa ma dosyć ostre krawędzie i może poranić ryby
bidzi Opublikowano 15 Maja 2007 #8 Opublikowano 15 Maja 2007 No to zwracam honor. Wydawało mi się że może to być wapień drążony bo jakieś te dziury trochę za duże. Z lawą faktycznie nalezy uważać bo może narobić biedy w akwa. Ale gdy baniaczek długo dojrzewa i są dobre warunki to szybko lawa pokrywa się glonami i wtedy już jest dobrze.
wojto Opublikowano 2 Października 2007 #9 Opublikowano 2 Października 2007 Podczepie sie tu zeby nie zasmiecac. Co to za kamienie i czy takie sie nadaja do akwa? PS. Przydalby sie na forum zdjeciowy informator co do kamieni. No dobra sam sobie odpowiem - MOGA BYC!!! Dziekuje
Rekomendowane odpowiedzi