krzysiek2301 Opublikowano 27 Stycznia 2013 #1 Opublikowano 27 Stycznia 2013 Witam koledzy, Od jakiegoś czasu zaobserwowałem, że na przyssawkach oraz wężyku od napowietrzania zbiera mi się taka delikatna biaława błonka. Po jakimś czasie odrywa się i pływają po akwarium takie małe jej kawałki dopóki ich filtr nie wciągnie. Co to może być, można ją zlikwidować?
nabe Opublikowano 27 Stycznia 2013 #2 Opublikowano 27 Stycznia 2013 Obumarła kolonia bakterii np. Nie przejmuj się tym. 1
krzysiek2301 Opublikowano 27 Stycznia 2013 Autor #3 Opublikowano 27 Stycznia 2013 Obumarła kolonia bakterii np. Nie przejmuj się tym. Dzięki kolego za odpowiedz. Dodam, że pojawiło mi się to po wlaniu preparatu Tetry z pożywką i bakteriami więc napewno masz rację Pozdrawiam
CoolPhone Opublikowano 27 Stycznia 2013 #4 Opublikowano 27 Stycznia 2013 Nie jestem specjalistą, ale to chyba dość powszechne zjawisko bo u mnie też występuje. Pamiętam, że chyba raz się zastanawiałem co to może być ^^
seba800820 Opublikowano 27 Stycznia 2013 #5 Opublikowano 27 Stycznia 2013 Z tego co ja sie orientuje to takie coś dzieje sie w zbiornikach dość świeżych bo sam to kiedyś miewałem.
Rekomendowane odpowiedzi