Misiek Opublikowano 13 Czerwca 2013 #61 Opublikowano 13 Czerwca 2013 Najważniejsze, ze ten mały dramat już za tobą. Twoja historia uczy, że nie warto nie ubezpieczać mieszkania. I tu pytanie techniczne, czy to ubezpieczenie tylko od zalania, czy masz ogólne ubezpieczenie mieszkania ?
gestelar Opublikowano 13 Czerwca 2013 Autor #62 Opublikowano 13 Czerwca 2013 Mam polisę na mieszkanie, która pokrywa także zalanie wodą z akwarium. W obu wariantach: 1) z udziałem osób trzecich (impreza, lewitujący młotek), jak i 2) bez ich udziału (samoistne, jak w moim przypadku). Przy kupnie polisy zwracałem na to uwagę, przez całe OWU przebrnąłem, bo nie wszystkie polisy mieszkaniowe pokrywają akwa. Tak swoją drogą zna ktoś produkt ubezpieczeniowy, który chroni tylko i wyłącznie przed zalaniem wodą z awka? Taki, którym możnaby "uzupełnić" tanią polisę, która sama w sobie tego nie pokrywa.
pit73 Opublikowano 13 Czerwca 2013 #63 Opublikowano 13 Czerwca 2013 Raczej nie. szukając oferty ubezpieczeniowej natrafiałem tylko na wpis "w tym akwarium". Aczkolwiek, przy dwójce dzieciaków jak również sprzęcie myjąco-piorącym, rozwiązanie typu tania polisa +tylko akwarium i tak nie spełniła by moich oczekiwań
Rekomendowane odpowiedzi