MaTyS Opublikowano 24 Stycznia 2013 #1 Opublikowano 24 Stycznia 2013 mam pyszczaki jedna samica ma w pysku młode co robic odstawić ją ? czy wystarczy dać koszyczek kotnik do głównego zbiornika ?
oleraf Opublikowano 24 Stycznia 2013 #2 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Tu poczytaj http://forum.klub-malawi.pl/showthread.php?t=20181 Wysyłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk 2
MaTyS Opublikowano 24 Stycznia 2013 Autor #3 Opublikowano 24 Stycznia 2013 czy to prawda ze pierwsze tarło nie daje owoców? tzn ze samiczka nie bedzie miala młodych dopiero za drugim razem ?
oleraf Opublikowano 24 Stycznia 2013 #4 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Nie. Ale prawdopodobieństwo pokłonięcia jest spore. Moja samica saulosi donosiła maluchy do końca i przez 2-3 dni sobie maluchy pływały ale że nie odławiałem i miałem mało kryjówek to xXx (poszły do krainy wiecznej spiruliny). Powodzenia. Wysyłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk 2
don_kamilo Opublikowano 24 Stycznia 2013 #5 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Młode samice często połykają już ikrę lub rybki ale nie jest to regułą. Jeśli chcesz to odłów ją.
Rekomendowane odpowiedzi