devil102 Opublikowano 21 Stycznia 2013 #1 Opublikowano 21 Stycznia 2013 Witam, czy macie może jakiś pomysł jak odławiać młode, bo strasznie mi się rozmnażają rdzawe, poza śmiałymi rajdami z siatką wśród dekoracji? Bo mnie się już skończyły pomysły np: butelki z pokarmem w środku do których nikt nie wpływa oprócz dorosłych które się tam próbują dostać. Bardzo prosze o jakieściekawe pomysły.
don_kamilo Opublikowano 21 Stycznia 2013 #2 Opublikowano 21 Stycznia 2013 Witaj, powiem Ci że trafiłem w necie na ciekawą pułapkę i kiedyś z ciekawości ją założyłem, butelkę tak jak na filmie obłożyłem skałami i coś tam się wtedy złapało. Nie wiem czy ty w taki sposób to robiłeś , zobacz. Link do filmu
Damian87 Opublikowano 21 Stycznia 2013 #3 Opublikowano 21 Stycznia 2013 Ja po kilku probach dalem sobie spokoj.Czekam az podrosna i odlawiam ale generalnie mala przezywalnosc mam,yellowki dobrze poluja:)
nabe Opublikowano 21 Stycznia 2013 #4 Opublikowano 21 Stycznia 2013 Odebrać trochę skał z akwa i problem sam się rozwiąże.
devil102 Opublikowano 21 Stycznia 2013 Autor #5 Opublikowano 21 Stycznia 2013 Dokupiłem 3 młode sztuki Dimidiochromis compressiceps, ale jak na razie mimo że mają już po 12 cm słabo im idzie. Chyba jednak wymienie je na Yellow. Przepraszam wszystkich za takie połączenie, ale to akt desperacji, niby takie drapieżniki a przesiewają tylko piasek i szukają robali.
nabe Opublikowano 21 Stycznia 2013 #6 Opublikowano 21 Stycznia 2013 Fryeri niby polują na narybek ale to i tak dorosłe. Najlepie ograniczyć maluchom kryjówki to nic się nie uchowa.
eljot Opublikowano 21 Stycznia 2013 #7 Opublikowano 21 Stycznia 2013 Fryeri niby polują na narybek ale to i tak dorosłe. Bardziej młode, dorosłe to już chętniej rozglądają się za manną z nieba
Damian87 Opublikowano 22 Stycznia 2013 #8 Opublikowano 22 Stycznia 2013 Dokupiłem 3 młode sztuki Dimidiochromis compressiceps, ale jak na razie mimo że mają już po 12 cm słabo im idzie. Chyba jednak wymienie je na Yellow. Przepraszam wszystkich za takie połączenie, ale to akt desperacji, niby takie drapieżniki a przesiewają tylko piasek i szukają robali. nie kombinuj z dodatkowym gatunkiem,zmien troche aranz i problem sie rozwiaze
devil102 Opublikowano 14 Lipca 2013 Autor #9 Opublikowano 14 Lipca 2013 Zmieniłem wystrój z wapieni na otoczaki i młodych już nie ma ale za to jeden z moich noży się wybarwil i wygląda zjawiskowo nie wiedziałem że to takie piękne ryby, oczywiście samce aczkolwiek samice też ładne ale nie kolorowe:) Wysłane z Galaxy Note II
Rekomendowane odpowiedzi