firefighter1 Opublikowano 18 Stycznia 2013 #1 Opublikowano 18 Stycznia 2013 Zbiornik 18x18x18 5,8 litra Oświetlenie : noce LED niebieski, dzinne LED biały Dno: żwir koralowy Ogrzewanie: Hagen 25W Filtracja: wewnętrzny (gąbka, włóknina, węgiel aktywowany) Rurki inkubacyjne Woda: wymieniana z dużego akwarium Obsada: Pseudotropheus Saulosi 7mm i 12mm Ponieważ ostatnio wyciągałem narybek z filtra zewnętrznego (mechanika) pojechałem po kotnik, który (siatkowy do akwarium) kosztuje prawie 30PLN, a obok stał gotowy zestaw ze wszystkim za 75PLN, narybek odłowiony, córka szczęśliwa.
Perez666 Opublikowano 18 Stycznia 2013 #2 Opublikowano 18 Stycznia 2013 Heh , a po co ci ten makaron ?
firefighter1 Opublikowano 18 Stycznia 2013 Autor #3 Opublikowano 18 Stycznia 2013 Z 2 letnim dzieckiem nie ma co dyskutować o biotopie , były lepsze pomysły płci pięknej typu domki, zamki, skaczące nurki. O ile w dużym nie wyrażam zgody na takie wyskoki to tutaj mogą sobie zaszaleć .
Post_Mortem Opublikowano 18 Stycznia 2013 #4 Opublikowano 18 Stycznia 2013 Fajny pomysł i ciekawa ozdoba :-) U mnie aranżacją 45 litrowego kotnika też się zajmowała Żona z dwulatkiem i ostatecznie "stanęło" na świecącym, "bąbelkującym" wulkanie Aquaela i kolorowym podłożu w postaci zielono-czerwono-pomarańczowego piachu :-) Wprawdzie mało biotopowo, ale narybek wygląda na zadowolony z takiej aranżacji zbiornika :-)
nabe Opublikowano 18 Stycznia 2013 #5 Opublikowano 18 Stycznia 2013 Z 6l kotnika wyrosną ci dość szybko.
firefighter1 Opublikowano 18 Stycznia 2013 Autor #6 Opublikowano 18 Stycznia 2013 To prawda, ale coś czuję że będzie rotacja hehehe. Fajnie to wygląda wieczorem. Córka się wczuła żeby dbać o dzień i noc-światło.
slawek gorol Opublikowano 19 Stycznia 2013 #7 Opublikowano 19 Stycznia 2013 Fajne Ze względów bezpieczeństwa teleportowałbym tą oliwkę Johnsona w inne miejsce
firefighter1 Opublikowano 19 Stycznia 2013 Autor #8 Opublikowano 19 Stycznia 2013 Dzisiaj tam trafiło 7 malców, które zostały wypuszczone ze stresu przez samice. Niestety musiałam dzisiaj podmienić szkła, ale malce trafiły do inkubatora. Dzisiaj nawet jadły co uważam za sukces bo w końcu pierwszy raz poza "pyskiem".
Rekomendowane odpowiedzi