Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bardzo proszę o podsunięcie pomysłu na czarne, matowe, zewnętrzne tło, takie, żeby się w nim nie odbijało nic. Jakoś nie mam przekonania, żeby włożyć tło do środka, zawsze to więcej czyszczenia i trudniej zmienić gdyby coś nie pasowało. A z drugiej strony, to chyba cokolwiek da się za tylną szybę to zawsze będzie się ta szyba odbijała.

Opublikowano

Wiem, znalazłam o folii oracal matowej przyklejonej na zewnątrz, ale są opinie, że i tak się odbija. Może wkleić ją jednak od środka, tylko czy dam radę to tak dokładnie wkleić bez jakiś bąbli powietrza i zagięć ?

I potem jeszcze problem ze ściągnięciem w razie potrzeby :(

Opublikowano

Folia orocal czy też inna przyklejona od zewnętrznej strony powoduję że tylna szyba zamienia się w czarne lustro :-( Wiem bo sam mam tak zrobione . Niedługo będę testował spienione PCV w czarnym macie .

Podobno można jeszcze okleić szybę od wewnątrz i daje to dobry efekt matu.

Co do oklejenia nie ma większych problemów byle kleić na wodę z płynem do naczyń. Jak coś to pytaj.

Pozdrawiam

Opublikowano

Czarna pleksi montowana wewnątrz. Harisimi tak ma, poszukaj wątku ze zdjęciami. Opcja bardzo droga ale chyba jedyna która może dać tło matowe.

Opublikowano

Gdzie oprócz internetu mogę szukać plexi albo spienionego pcv ? Wolałabym się temu przyjrzeć na żywo.

Jakiej grubości powinno być ?

I jak z czyszczeniem tego w akwarium ?

Opublikowano

wszelkie agencje reklamowe! Wujek google pomoże ci znaleźć,szukaj pod hasłem "spienione PCV i twoje miasto"

Ja będę kupował w przedziale pomiędzy 3-5mm żeby jak najmniej zabierało miejsca.

Szczerze mówiąc nie zastanawiałem się nad czyszczeniem :D ale jak by porosło ładnym glonkiem to nawet nie było by wskazane czyszczenie :D

Ale chętnie przeczytam opinie tych co mają jak wygląda sprawa czyszczenia !

Pozdrawiam