Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bardzo proszę o podsunięcie pomysłu na czarne, matowe, zewnętrzne tło, takie, żeby się w nim nie odbijało nic. Jakoś nie mam przekonania, żeby włożyć tło do środka, zawsze to więcej czyszczenia i trudniej zmienić gdyby coś nie pasowało. A z drugiej strony, to chyba cokolwiek da się za tylną szybę to zawsze będzie się ta szyba odbijała.

Opublikowano

Wiem, znalazłam o folii oracal matowej przyklejonej na zewnątrz, ale są opinie, że i tak się odbija. Może wkleić ją jednak od środka, tylko czy dam radę to tak dokładnie wkleić bez jakiś bąbli powietrza i zagięć ?

I potem jeszcze problem ze ściągnięciem w razie potrzeby :(

Opublikowano

Folia orocal czy też inna przyklejona od zewnętrznej strony powoduję że tylna szyba zamienia się w czarne lustro :-( Wiem bo sam mam tak zrobione . Niedługo będę testował spienione PCV w czarnym macie .

Podobno można jeszcze okleić szybę od wewnątrz i daje to dobry efekt matu.

Co do oklejenia nie ma większych problemów byle kleić na wodę z płynem do naczyń. Jak coś to pytaj.

Pozdrawiam

Opublikowano

Gdzie oprócz internetu mogę szukać plexi albo spienionego pcv ? Wolałabym się temu przyjrzeć na żywo.

Jakiej grubości powinno być ?

I jak z czyszczeniem tego w akwarium ?

Opublikowano

wszelkie agencje reklamowe! Wujek google pomoże ci znaleźć,szukaj pod hasłem "spienione PCV i twoje miasto"

Ja będę kupował w przedziale pomiędzy 3-5mm żeby jak najmniej zabierało miejsca.

Szczerze mówiąc nie zastanawiałem się nad czyszczeniem :D ale jak by porosło ładnym glonkiem to nawet nie było by wskazane czyszczenie :D

Ale chętnie przeczytam opinie tych co mają jak wygląda sprawa czyszczenia !

Pozdrawiam