esku Opublikowano 10 Stycznia 2013 #11 Opublikowano 10 Stycznia 2013 A ja mialem aquaela a mala czarna. Mialem poniewaz zolw mi kabek przegryzl. a tak to sie sprawdzala. zolwiowi potem kupilem jeszcze raz ta sama.
don_kamilo Opublikowano 10 Stycznia 2013 #12 Opublikowano 10 Stycznia 2013 Aquael ComfortZone 200W miałem u siebie i nie polecam, ogólnie w porządku była ale wkurzało mnie to że kiedy się załączała to z pod takiej plastikowej kopułki, nasadki u dołu świszczały bąbelki jak w garnku z gotującą wodą, wcześniej z tetrą nie miałem problemu
Damian92 Opublikowano 10 Stycznia 2013 Autor #13 Opublikowano 10 Stycznia 2013 Dzięki koledzy za duże zainteresowanie i dużo wypowiedzi. Na tym forum są ludzie którzy chcą pomóc pozdrawiam. Zamówione Jager 100w
Post_Mortem Opublikowano 10 Stycznia 2013 #14 Opublikowano 10 Stycznia 2013 Aquael ComfortZone 200W miałem u siebie i nie polecam, ogólnie w porządku była ale wkurzało mnie to że kiedy się załączała to z pod takiej plastikowej kopułki, nasadki u dołu świszczały bąbelki jak w garnku z gotującą wodą, wcześniej z tetrą nie miałem problemu Ja u siebie w kotniku mam grzałkę Aqauel ComfortZone 50W i działa bez zarzutu i nie zauważyłem, żeby z pod tego czarnego kapturka coś się wydostawało ;-) Prawda jest taka, że egzemplarz egzemplarzowi nierówny i albo trafi się na sprzęt działający bez zarzutu, albo na egzemplarz tej samej marki, który nie będzie spełniał naszych oczekiwań. Kolega Damian92 już dokonał wyboru - trzeba mieć nadzieję, że będzie zadowolony z zakupu :-)
eljot Opublikowano 10 Stycznia 2013 #15 Opublikowano 10 Stycznia 2013 A ja nie mam grzałki wcale, jedyną jaką miałem to jeszcze za komuny taką szklaną z piachem .
Post_Mortem Opublikowano 10 Stycznia 2013 #16 Opublikowano 10 Stycznia 2013 Jak ja zamieszkiwałem w bloku to też tego rodzaju urządzenia nie gościły w moim akwarium. Teraz gdy w okresie zimowym temperatura otoczenia oscyluje w granicach 19 - 19,5 stopnia Celsjusza takie urządzenia stają się koniecznością ;-)
pablojogi Opublikowano 10 Stycznia 2013 #17 Opublikowano 10 Stycznia 2013 niekoniecznie kolego ja mam w akwa 28 st i wyłączoną grzałkę:-))))
devil102 Opublikowano 10 Stycznia 2013 #18 Opublikowano 10 Stycznia 2013 a jak to kolego robisz że masz taka temp. bez grzałki?
waszek18 Opublikowano 10 Stycznia 2013 #19 Opublikowano 10 Stycznia 2013 Wystarczy, że ma w mieszkaniu około 23 - 24 stopni i przykryty zbiornik. Taka temperatura utrzyma się w zbiorniku. Do tego praca mechanika dostarczy odrobinę ciepła i oświetlenie i masz te 28 stopni
pablojogi Opublikowano 10 Stycznia 2013 #20 Opublikowano 10 Stycznia 2013 kolego devil102 tak jest ciepło w mieszkaniu i grzałka zbędna jest w akwa ale wyłączona:-)), dokładnie kolego waszek18, mechanik chodzi tak jak i biolog na okrągło.
Rekomendowane odpowiedzi