misieq Opublikowano 6 Stycznia 2013 #1 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Witam szanowne grono a więc Baniak 200l standardowe wymiary oświetlenie 2x18W jedna świetlówka o odcieniu niebieskim nie pamiętam nazwy Obsada 5 x Pielęgnica zebra - Archocentrus nigrofasciatus (niestety same chłopaki ) podłoże piasek z castoramy około 20kg grys marmurowy 20 kg wystrój lawa wulkaniczna czerwona albo brązowa faceci nie rozróżniają kolorów około 15-20 kg filtracja biolog HW-303A wkład od dołu gąbka keramzyt w 2 koszyczkach w 3 zeolit mechanik elite jet flo 150 + głowica turbo 750 ogrzewanie 150W tetra tec woda według paska JBL No3 50 no2 0 GH >7 KH 6d PH8,0 Cl2 0 zdjęcia i z zieleniną oczywiście już posadzone
gregor Opublikowano 6 Stycznia 2013 #2 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Cześć no cóż,rybki fajne ale nie z malawi
Bezprym Opublikowano 7 Stycznia 2013 #3 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Rybka ta osiąga 15 cm wzrostu,więc chyba raczej za duża do twojego szkiełka.
misieq Opublikowano 7 Stycznia 2013 Autor #4 Opublikowano 7 Stycznia 2013 docelowo ma być samiec i dwie samice więc wystarczy co do wielkości to hmm poprzednie jakie miałem w 475l miały max 13 cm
waszek18 Opublikowano 7 Stycznia 2013 #5 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Pytanie dlaczego tylko 13 cm? Może słabej jakości pokarm? U mnie wystarczyło dać dobre "papu" i ryby w ciągu miesiąca podrosły tak jak nigdy Teraz wiem, że dobry pokarm to podstawa i koniec. Poza tym na forum Malawi prezentujemy inne zbiorniki?
nabe Opublikowano 7 Stycznia 2013 #6 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Fajnie Misieq, ale to forum poświęcone pielęgnicom z Malawi i taki tez temat tego działu. W każdym razie liczymy,że się poprawisz i następnym razem pokażesz coś z pięknymi rybami z jeziora Niassa
Rekomendowane odpowiedzi