Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elozox dzieki za wartosciowa odpowiedz :)

Wiadomo ,ze kazdy poczatkujacy z pysiami bedzie przekladal rzeczy dekoracyjne na pierwszy plan bo widzial gdzies, bo chce kolorowo itp... Tak to juz jest, najlepiej wszystko na raz i juz juz juz ,zeby tylko nie czekac :D

Nie ukrywam element dekoracyjny akwarium napewno odgrywa duza role ale faktycznie w moim przypadku bardziej interesuja mnie zachowania ryb... poprostu uwielbiam patrzec w akwa i ogladac co rybki robia, jak sie zachowuje itp. Przynajmniej po Twojej odpowiedzi, bede potrafil bardziej nakierowac samego siebie do tego co jest dla mnie wazniejsze. A co do korzonka to mam tylko jeden, glownym elementem sa skalki :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam, po dluzszej przerwie (-:

A wiec tak, 6 rybek juz poszlo, 2 kolejne sa w mniejszych zbiornikach(56l i 80l). Mam nadzieje ,ze w tym tygodniu tez juz znajda nowego wlasciciela. W glownym zbiorniku zostalo 5 samiczek aulonek oraz 1 samiec z ktorym mam klopot z identyfikacja (http://forum.klub-malawi.pl/aulonocara-jaka-t20444.html), ponadto sa tam 2 yello jeszcze ale tez sa do oddania.

Nie ukrywam ,ze aulonki tak mi sie podobaja,ze zdecydowalem sie ,ze bede szedl w wiekszy zbiornik. Moze nie tak od razu ale w przeciagu 6 miesiecy zawita u mnie 300-350 lub 450l , nie jestem jeszcze zdecydowany. Pytanie teraz czy same Aulonki 1+5 dadza rade w moim akwa do czasu kiedy nie zawita u mnie nowy baniak ?! A moze moglbym wpuscic jeszcze 1+3 mlodych Pseudotropheus saulosi. Czytalem obsady do 200l I bylo chyba w dwoch tematach ,ze do aulonek saulosi da rade, tylko warunkiem musi byc to ,zeby saulosi bylo stosunkowo mlode. Czy moze znowu bladze w zla strone?

Pozdrawiam

Opublikowano

Spoko, wiec chyba same Aulonki zostana w sumie one tez jeszcze male , moze z 10cm najwieksza bedzie miala. Bedzie trzeba poczekac na nowy zbiornik :)

Opublikowano

Hmm, chyba niestety beda musialy sie gniesc w tym mniejszym baniaczku przez pare miesiecy bo bezsensu byloby mi oddac teraz moje aulonki tylko po to ,zeby je kupic za pare miesiecy :-/ Dziekuje Ci za pomoc.