Bebek Opublikowano 24 Grudnia 2012 #1 Opublikowano 24 Grudnia 2012 Witam, Mam pytanko do Was, czy Pyszczaki mogą zjadać inne Pyszczaki ? (nie widzę w akwarium 4 osobników, robiłem porządki i również ich nie znalazłem, szukałem pod mniejszymi kamieniami i nic...)
Raffy Opublikowano 24 Grudnia 2012 #2 Opublikowano 24 Grudnia 2012 Nimbochromisy, tyranochromisy czy aristochromisy zjadają inne pyszczaki, bo w ich naturalnym menu są mniejsze gatunki pyszczakow, na które poluja
elozox Opublikowano 24 Grudnia 2012 #3 Opublikowano 24 Grudnia 2012 Jezeli masz mbune nie, chyba ze byly to male 0.5cm-1cm osobniki. Jezeli ponad 3cm raczej zaostaly zaganiane ,zgniecione, wyskoczyly z akwarium lub zachorowaly w skutek zlych parametrow wody. Przy rozkladzie wciagnal je mechanik , slimaki i ryby stad brak sladu. Czy szczupak chociaz jest kanibalem i drapieznikiem pokusi sie na 2 szczupaka podobnych rozmiarow? ...nie bo go nie polknie:wink:
eljot Opublikowano 24 Grudnia 2012 #4 Opublikowano 24 Grudnia 2012 Kanibale, nieboszczyka każdy skubnie co do żywych, to jak koledzy wyżej napisali.
Bebek Opublikowano 24 Grudnia 2012 Autor #5 Opublikowano 24 Grudnia 2012 Dziękuję za odpowiedzi. No to chyba sprawa jest jasna... Dziwne, bo parametry wody są OK, sprawdziłem wszystkie kamienie.. nie znalazłem "trupów".. Wygląda na to, że zostały pożarte..
nabe Opublikowano 28 Grudnia 2012 #6 Opublikowano 28 Grudnia 2012 Oczywiście,że zjedzą trupka i to zwykła wszystożerna mbuna, nie muszą do tego być wcale ryby uważane za drapieżniki.
Rekomendowane odpowiedzi