lukaszzsch Posted December 22, 2012 #1 Posted December 22, 2012 czy zalanie baniaka świeżą, odstaną wodą i podłączenie do niego w pełni dojrzałego kubła z ceramika może spowodować problem z parametrami?
waszek18 Posted December 23, 2012 #3 Posted December 23, 2012 U mnie stabilizacja parametrow po restarcie spowodowanym zmiana zamieszkania zajela ponad 2 tygodnie. Restart byl na dojrzalym filtrze. Skoro parametry skakaly do niebezpiecznych granic to znaczy ze jest cos takiego niewskazane jezeli nie jest to konieczne
makok Posted December 23, 2012 #4 Posted December 23, 2012 posłuchaj co o tym mówię przy okazji podmiany 240% mojej wody [ame] [/ame] -- w tym poście powyżej nie ma błędów w %
umberto Posted December 23, 2012 #7 Posted December 23, 2012 Troche trudna sprawa. destabilizacja nieunikniona okrzemki itp.
lukaszzsch Posted December 24, 2012 Author #8 Posted December 24, 2012 Troche zle napisalem, 1/3 wody beszie dojrzala z obrcnego baniaka
makok Posted December 24, 2012 #9 Posted December 24, 2012 Ją zawsze robiłem tak że brałem świeża wlewalem, do niej uzdatniacz lekko podgrzewalem do tego potem siup dojrzała i filtr żadnych destabilizacji nie było jeśli filtr był dojrzały 1
Recommended Posts