Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Uzupełnij haremy i zostań przy trzech gatunkach. Z czasem zobaczysz, że było warto.

Po jednym samcu, czy trzy Saulosi? Dzis widzialem w sklepie zoologicznym yellowki wielkosci mojej dloni... po tym zaczynam watpic w wiecej niz trzy samce w takim akwarium. Wiadomo lepiej miec 4 samce po 1 z gatunku niz 5 samckw w tym 3 Saulosi.

Wysyłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

Urzekła mnie ryba - Perspicax Orange. W internecie są informacje, że to ryba roślinożerna co wyklucza ją w zestawieniu z Yellow'em. Czy macie jakieś informacje na temat tej ryby, czy dało by rade w moim akwarium trzymać ją wspólnie z innymi rybami? (callainos, yellow, saulosi coral)

Opublikowano

Jest roslinozerca, juz lepiej wsadz acei Ngara jest to mniejszy kuzyn acei chociaz i ta ryba moim zdaniem bardziej w kierunku roslinozercy to jednak da sie bardziej pogodzic z Twoja obsada.Dlaczego nie zebra gold kawanga?

Opublikowano
W internecie nie ma roznicy w rozmiarach miedzy ngara a innymi acei. Jak to w koncu z nimi jest?
Ngara wcale nie rośnie mniejsza. Biorąc to pod uwagę, nie nadaje się do tego zbiornika jako czwarty gatunek.
Opublikowano

właśnie napisałem Ci pm:)))))

ok, szkoda bo po pierwsze warto taką rybę mieć co nie lubi być na dole a po drugie uzupełnienie kolorystyczne super do mojego akwarium. Jakiego rozmiaru dorasta nie przekarmiany samiec tej ryby?

Opublikowano

ok, szkoda bo po pierwsze warto taką rybę mieć co nie lubi być na dole a po drugie uzupełnienie kolorystyczne super do mojego akwarium. Jakiego rozmiaru dorasta nie przekarmiany samiec tej ryby?

Jakiś czas temu oddałem 15cm samca i wcale nie był przekarmiany. Wracając jeszcze do acei, to ryba, która najlepiej się czuje i prezentuje w większej grupie. U mnie w zbiorniku 150x55x50 pływa 10szt, tylko, że to jest zbiornik dwu, a nie czterogatunkowy.
Opublikowano

Litraz mamy taki sam. Moge spytac jak liczebny drugi gatunek? W sumie bym dal tak:

Saulosi 1 5

Yellow 1 3

Callainos 1 4

Acei 1 4

Odradzasz?

Wysyłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 2