Slawek-meszek Opublikowano 22 Grudnia 2012 #11 Opublikowano 22 Grudnia 2012 Acei nie pasuje dieta jest roslinozerca . P acei nie jest roślinożercą. Jest wszystkożercą żeruje na peryfitonie.
Lunarii Opublikowano 22 Grudnia 2012 Autor #12 Opublikowano 22 Grudnia 2012 Uzupełnij haremy i zostań przy trzech gatunkach. Z czasem zobaczysz, że było warto. Po jednym samcu, czy trzy Saulosi? Dzis widzialem w sklepie zoologicznym yellowki wielkosci mojej dloni... po tym zaczynam watpic w wiecej niz trzy samce w takim akwarium. Wiadomo lepiej miec 4 samce po 1 z gatunku niz 5 samckw w tym 3 Saulosi. Wysyłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 2
Lunarii Opublikowano 23 Grudnia 2012 Autor #13 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Urzekła mnie ryba - Perspicax Orange. W internecie są informacje, że to ryba roślinożerna co wyklucza ją w zestawieniu z Yellow'em. Czy macie jakieś informacje na temat tej ryby, czy dało by rade w moim akwarium trzymać ją wspólnie z innymi rybami? (callainos, yellow, saulosi coral)
elozox Opublikowano 24 Grudnia 2012 #14 Opublikowano 24 Grudnia 2012 Jest roslinozerca, juz lepiej wsadz acei Ngara jest to mniejszy kuzyn acei chociaz i ta ryba moim zdaniem bardziej w kierunku roslinozercy to jednak da sie bardziej pogodzic z Twoja obsada.Dlaczego nie zebra gold kawanga?
Lunarii Opublikowano 24 Grudnia 2012 Autor #15 Opublikowano 24 Grudnia 2012 W internecie nie ma roznicy w rozmiarach miedzy ngara a innymi acei. Jak to w koncu z nimi jest?
aarset Opublikowano 24 Grudnia 2012 #16 Opublikowano 24 Grudnia 2012 W internecie nie ma roznicy w rozmiarach miedzy ngara a innymi acei. Jak to w koncu z nimi jest?Ngara wcale nie rośnie mniejsza. Biorąc to pod uwagę, nie nadaje się do tego zbiornika jako czwarty gatunek.
Lunarii Opublikowano 24 Grudnia 2012 Autor #17 Opublikowano 24 Grudnia 2012 właśnie napisałem Ci pm:))))) ok, szkoda bo po pierwsze warto taką rybę mieć co nie lubi być na dole a po drugie uzupełnienie kolorystyczne super do mojego akwarium. Jakiego rozmiaru dorasta nie przekarmiany samiec tej ryby?
aarset Opublikowano 24 Grudnia 2012 #18 Opublikowano 24 Grudnia 2012 ok, szkoda bo po pierwsze warto taką rybę mieć co nie lubi być na dole a po drugie uzupełnienie kolorystyczne super do mojego akwarium. Jakiego rozmiaru dorasta nie przekarmiany samiec tej ryby? Jakiś czas temu oddałem 15cm samca i wcale nie był przekarmiany. Wracając jeszcze do acei, to ryba, która najlepiej się czuje i prezentuje w większej grupie. U mnie w zbiorniku 150x55x50 pływa 10szt, tylko, że to jest zbiornik dwu, a nie czterogatunkowy.
Lunarii Opublikowano 24 Grudnia 2012 Autor #19 Opublikowano 24 Grudnia 2012 Litraz mamy taki sam. Moge spytac jak liczebny drugi gatunek? W sumie bym dal tak: Saulosi 1 5 Yellow 1 3 Callainos 1 4 Acei 1 4 Odradzasz? Wysyłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 2
CoolPhone Opublikowano 24 Grudnia 2012 #20 Opublikowano 24 Grudnia 2012 Trzymanie acei w ilości 5 sztuk mija się raczej z celem. Jak aarset wspomniał ta ryba prezentuje się najładniej w większej grupie.
Rekomendowane odpowiedzi