Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!!

Widzę, że na tym forum nie jest zbyt popularne witanie się ale i tak coś tu napiszę:P .

Właśnie jestem w trakcie powrotu do starego hobby. Kupiłem baniak 300l i zacząłem się bawić. Stwierdziłem, że powstanie u mnie Malawi więc zacząłem zbierać potrzebne graty. I od jakichś 2 tygodni stoi moje szkiełko

Sprzęt:

grzałka 300W z termostatem

filtr tetratech ex 1200

Obudowę zrobiłem sam z poliwęglanu komorowego

oświetlenie ok 100 diod LED (białe i niebieskie)

Podłoże i kamulce:

w jednej części biały piasek kwarcowy (4cm) w druiej czarny żwir wulkaniczny (6-10cm), czarny łupek (25 kg) i do tego chciałbym kupić wapień filipiński (jedną dużą sztukę)

Roślinki:

CRYPTOCORYNE PETCHII x6

MICROSORIUM PTEROPUS x2

CRYPTOCORYNE JACHNELII x4

ANUBIAS MINI x2

Mam nadzieję, że pysie ich nie wtranżolą:P

Obsada:

Tylomelania Daewil x2

i do tego planowane... hmm no właśnie. Wiem, że na pewno będą w tym baniaku metriaclima estherale red blue (jeśli ktoś wie gdzie mogę je dostać w okolicach Częstochowy to proszę o wiadomość) i albo na tym poprzestanę albo coś pokombinuję.

Co do mojej osoby to wystarczy jeśli napiszę, że mam na imię Piotrek, lat 20, interesuję się wszystkim i niczym. Do większości żeczy które robię mam słomiany zapał (lecz jest kilka wyjątków :D ). Akwarystyką zajmowałem się kilka lat, teraz miałem przerwę lecz znów wracam.

Z racji tego, iż zakładam Malawi cieszę się ,że znalazłem się na tym forum bo mam nadzieję się tu wiele nauczyć.

Pozdrawiam Piotrek!!!