piotrek929292 Opublikowano 19 Grudnia 2012 #1 Opublikowano 19 Grudnia 2012 Witam!!! Widzę, że na tym forum nie jest zbyt popularne witanie się ale i tak coś tu napiszę . Właśnie jestem w trakcie powrotu do starego hobby. Kupiłem baniak 300l i zacząłem się bawić. Stwierdziłem, że powstanie u mnie Malawi więc zacząłem zbierać potrzebne graty. I od jakichś 2 tygodni stoi moje szkiełko Sprzęt: grzałka 300W z termostatem filtr tetratech ex 1200 Obudowę zrobiłem sam z poliwęglanu komorowego oświetlenie ok 100 diod LED (białe i niebieskie) Podłoże i kamulce: w jednej części biały piasek kwarcowy (4cm) w druiej czarny żwir wulkaniczny (6-10cm), czarny łupek (25 kg) i do tego chciałbym kupić wapień filipiński (jedną dużą sztukę) Roślinki: CRYPTOCORYNE PETCHII x6 MICROSORIUM PTEROPUS x2 CRYPTOCORYNE JACHNELII x4 ANUBIAS MINI x2 Mam nadzieję, że pysie ich nie wtranżolą Obsada: Tylomelania Daewil x2 i do tego planowane... hmm no właśnie. Wiem, że na pewno będą w tym baniaku metriaclima estherale red blue (jeśli ktoś wie gdzie mogę je dostać w okolicach Częstochowy to proszę o wiadomość) i albo na tym poprzestanę albo coś pokombinuję. Co do mojej osoby to wystarczy jeśli napiszę, że mam na imię Piotrek, lat 20, interesuję się wszystkim i niczym. Do większości żeczy które robię mam słomiany zapał (lecz jest kilka wyjątków ). Akwarystyką zajmowałem się kilka lat, teraz miałem przerwę lecz znów wracam. Z racji tego, iż zakładam Malawi cieszę się ,że znalazłem się na tym forum bo mam nadzieję się tu wiele nauczyć. Pozdrawiam Piotrek!!!
eljot Opublikowano 19 Grudnia 2012 #2 Opublikowano 19 Grudnia 2012 No cóż zwyczaj mało popularny bo dział świeżutki. Witaj
Rekomendowane odpowiedzi