Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Znam tą rybę tylko z opisów i nie do końca pewnych fotografii. Nie sądze żeby udało ci sie ją dostać. Oczywiście kolorystycznie bardzo by ci odpowiadała ale chcieć a mieć to niestety duża różnica ;).

Opublikowano

no właśnie :( i co tu począć :( chce rybę właśnie która by mi kolorystycznie odpowiadała, widzę że wiesz o co mi chodzi :) ale to co odpowiadają to albo charakterem nie pasują albo ich nie można nabyć.

Opublikowano

Ja mam Red Blue i samice jak w mordę strzelił są pomarańczowe.Ba :!: mam też Msobo,których samice są żółte i sądzę,że nawet laik będzie wiedział, że samica Red Blue i Msobo to dwie różne ryby. Nie martw się o zlanie się tych dwóch barw w Twoim akwa.

Opublikowano

Może przemebluj całkiem obsade bo do tej niebieskie to chyba tylko zebroidesy ale cięzkie do dostania i samice są raczej szare niż niebieskie. Gdybyś zamiast saulosi miał mbamby lub elongatusy mógłbyś dać np msobo i sprengerae. Też pięknie a i coś w paski i żółte by sie znalazło ;).

Opublikowano

a elongatus Mphanga, chewere, bee, chisumulu, deep water, gold bar, flavus (oczywiście zdecyduję się na jedną odmianę) samica wyglada tak samo jak samiec czy ma inne kolory? bo w internecie w ogóle niema zdjęć samic ;/ łatwo dostać te odmiany?? Jestem z krakowa to tu raczej znajdę a na pewno na giełdzie akwarystycznej będą. Tylko powiedz czy samice są takie same ?? bo jak samice są jakieś sraczkowate albo brązowe to co mi z jednego ładnego samca :P i jeszcze czy mogę je trzymać z saulosi ?? będzie dużo kryjówek ;] a jak nie to dam do tych Ps.elongatus rdzawe i może yellow ?? i jeszcze czy wszystkie te odmiany maja takie samo zachowanie i upodobania czy każda odmiana kolorystyczna jest inna ??

Opublikowano

Samice elongatusów są w odcieniach szarości :D Tak więc rozpisywac sie o nich nie będę.

A ja polecam obsade :

-Pseudotropheus fainzilberi OB morph -> u tej odmiany samce i samice są ładne(podaje link do zdjęć : http://tan-mal.pl/mbuna.html )

-Pseudotropheus msobo

Cały układ może wyglądać ciekawie.

Opublikowano

Ja mam saulosi z maylandią red red i świetnie wygląda. Chcialem mieć kolorowo i jest :D

Pokarmisz red redy odpowiednim pokarmem i będą prawie czerwone :D a saulosi żółciutkie ;)

Pozdro! ;)