umberto Opublikowano 29 Grudnia 2012 #11 Opublikowano 29 Grudnia 2012 Z ciekawości ile lat ma ten pysiolek?
bigb Opublikowano 30 Grudnia 2012 Autor #12 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Dwa lata mam te ryby, mam je od malucha.
Mastif Opublikowano 8 Stycznia 2013 #13 Opublikowano 8 Stycznia 2013 Miałem podobną sytuację z msobo, jednak wybarwienie nie było takie mocne. swoją drogą świetne zdjęcia, - czym robisz?
don_kamilo Opublikowano 10 Stycznia 2013 #14 Opublikowano 10 Stycznia 2013 w 240 miałem saulosi 5 samic i 2 samce, wszystko ładnie pięknie aż jednej samicy odwaliło i zaczęła się wybarwiać i w pierwszym momencie pomyślałem że to oszukany samiec ale po chwili doszło do mnie że inkubowała ikrę kilka tyg wcześniej i jej młode pływają w akwa, nawet zachowywała się jak samiec obrała rewir w kącie i go broniła. Jeszcze jeden przykład że babom odwala często
kowal Opublikowano 6 Lutego 2013 #15 Opublikowano 6 Lutego 2013 Witam,pozwólcie że przykleję się pod temat,a mianowicie czy samice Pseudotropheus Saulosi posiadają atrapy jajowe?Pytam, ponieważ chcę powoli redukować stado.Jeden samiec robi się już ciemny dwa pozostałe chyba też są samcami ale zostały już zdominowane.Zostały jeszcze dwie rybki które nie mają atrap jajowych i myśle że to są samice.Chcę zostawić (1+2)
waszek18 Opublikowano 6 Lutego 2013 #16 Opublikowano 6 Lutego 2013 Samica P. saulosi nie posiada atrap jajowych, lub posiada jedną maleńką, niewyraźną, często niepełną atrapę jajową. 1
Rekomendowane odpowiedzi