Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Efekt jest super. Jak to żoneczka stwierdziła - jak by słońce świeciło (no tylko barwa słońca trochę inna :P). Jak akwa już będzie większe to i ryby przypłyną to wstawimy kolejny filmik :D. Na razie nie zamierzam innego oświetlenia dawań jak 2x10w.

Opublikowano

Przy akwarium gdzie nie rosną rośliny to jak najbardziej, przy roślinniaku odpada. Oszczędność prądu - ogromna :) żona zadowolona :) a jak żona zadowolona - to mąż też :)

--

Odebrałem dzisiaj stelaż pod akwarium. Spawacz stwierdził że takiego jak narysował makok nie pospawa bo się boi że nie daj coś tam spaw puści i będę miał do niego pretensję. Także dorzucił kulka wzmocnień od siebie.

Teraz wygląda to tak :)

beztytuu3ir.jpg

Zdjęcia gotowego wstawię jak już stelaż znajdzie się w garażu :)

Opublikowano

Na to wygląda :) Ważne że już mam to na pace i dziś to wstawiam do garażu. Musze odebrać jeszcze płytę osb, potem tylko wywiercić parę dziurek, polakierować przykręcić do salonu :D. No a potem tylko czekać na akwa.

Opublikowano

Nudzę się więc siedzę i myślę, bo jak się nie nudzę to tylko siedzę. A więc pociągnąłem wcześniejsze rozważania nad hydroponiką. Powstało coś takiego.

hydroponika.jpg

Długość do końca nie jest jeszcze określona. Zobaczę jakie szklarz będzie miał szyby to coś się wybierze, ale będę się starał między 180 a 220cm

Opublikowano

Mała aktualizacja. Szkiełko doszło we wtorek 15 stycznia 2013.

W 4 chłopa było ciężko wnieść, szkło swoje waży :D. Po ustawieniu na miejscu wyglądało to tak

20130115_180028.jpg

20130115_193925.jpg

20130115_182404.jpg

Jednak następnego dnia się dowiedziałem od żony że te akwa nie będzie stało w tym akurat miejscu. Według niej lepiej będzie wyglądało jak postawimy je na środku salonu. W ten oto sposób podzieliliśmy salon na dwa "pomieszczenia".

S1480027.JPG

S1480028.JPG

S1480029.JPG

S1480030.JPG