Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

aulonocara red net

aulonocara fire fish albino

aulonocara steveni hongi

cynotilapia afra axelrodi

cynotilapia afra pulpican

cynotilapia afra red top likoma

cynotilapia afra cobwe

cyrtocara moori

dimidiochromis compressiceps

labidochromis freibergi

labidochromis mbamba

labidochromis hongi (red top)

melanochromis interruptus

melanochromis chipokae

melanochromis auratus

melanochromis cyaneorhabdos-maingano

mailandia estherae red red

pseudotropheus williamsi blue lips

seudotropheus acei

pseudotropheus saulosi

pseudotropheus saulosi coral

pseudotropheus elongatus mpanga

pseudotropheus elongatus chewere

pseudotropheus elongatus neon spot

pseudotropheus socolofi albino

iodotropheus sprengerae

Ryby dostępne na miejscu. Starogard Gdański ul.Parkowa 4

Pozdrawiam i polecam;)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Sklep otwarty cały tydzień do godz 20. (niedziela do 18 )

Ceny ok, obsługa też spoko chociaż wiedza odbiega trochę od wiedzy na forum

jakiś czas temu z akwarium sklepowego ozdobnego wyrzucili paletki a na ich miejsce wpuścili różne gat pielęgnic

Widok był naprawdę fajny, w życiu nie widziałem tak pięknych pielęgnic jak co poniektóre.

Teraz już tak nie powala jak na początku bo te najfajniejsze rybki chyba znalazły nowe domki.

Ogólnie bardzo fajny sklep.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Bywałem w wielu sklepach zoologicznych w pomorskim, ogólnie lipa. Zawitałem do Starogardu Gd. na ul Parkową ,faktycznie spory wybór pyszczaków , ciekawy sklepik :).Byłem też zoo Galeria Kociewska :(

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Zoo Bajka w Galerii Kociewskiej cenami zwalają z nóg, masakra jakaś :(

a i wybór pyszczaków jest bardzo słaby z tego co pamiętam bo już długo tam nie byłem

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

numer do sklepu kolego to 795 443 654. Ostatnio dostali piekne aulonocary calico/ob 8-12cm jak dla forumowiczów samce 20 samice 15 przy wieksze ilości oczywiście rabat;]

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Też bym się łapał na taki wyjazd,warto zobaczyć 
    • Są badania naukowe, które mówią, że bakterie nitryfikacyjne najlepiej działają w ciemności  Także najlepiej zakryć wszystkie ściany panelu, z góry również. edit. Źle zrozumiałem wypowiedź Piotrka, zapewne chodziło mu u brak widoku ryb z jednego boku  Sorki
    • Panel filtracyjny ma chyba tylko jeden mankament. Czyni jeden z boków wizualnie niedostępnym. Poza tym same plusy. Objętość, bezpieczeństwo, niski pobór energii Można zrobić też z wlot otworem na dole. Widziałem takie rozwiązanie na czeskich hodowlach.
    • Czyli masz tylko dwie komory, tak? Jaki poziom wody w nich trzymasz? 
    • W świeżym akwarium lekkie zmętnienie wody może się utrzymywać kilka tygodni mimo dobrych parametrów. Też tak miałem w swoim akwarium. Zbiornik pełną dojrzałość osiąga po kilku miesiącach.
    • Akwarium naprawdę robi wrażenie , ale jest jedna bardzo ważna kwestia . " akwarium zalane 3 tygodnie" widać że cały czas woda mętna , wątpię żeby dojrzało ,a cykl azotowy się zamknął . Żebyś tylko przez to nie miał za chwilę problemów z rybami ... bo szkoda...
    • Doroslego Buccochromisa i Taeniochromisy holotaenia 2 tygodnie temu oddalem zadarmo, tak samo jak piekny par Fossochromis rostratus🥴
    • Na 99% bym jechał, nawet tylko po to by zobaczyć, nie mam potrzeby zakupowej, ale z chęcią bym zobaczył hodowlę.
    • Cześć Ło matko jak ja tu dawno nie pisałem 😉. Ludkowie kochani mam chęć a raczej mus zarybić swoje akwarium. Na tą chwilę oddałem swoje "mbuniaki" i wracam do "non-mbuna". Zostaly mi tylko 2 Synodontisy njassae, które maja u mnie dożywocie 😉. Prawie całą swoją przygodę z pyszczakami zaopatrywałem się w ryby za pośrednictwem Tan-Mal, no ale teraz tak się nie da. Dlatego planuję wyjazd do Cichlidenstadel i zakup ryb w miejscu które cenię i które oferuje mi te gatunki, które chcialbym mieć. Hmm ... no ale do brzegu 🤣. Wyjazd planuję w drugiej połowie września. W dwoch opcjach: 1) piatek wyjazd, załatwiamy nocleg i w sobotę bierzemy ryby i wracamy; 2) sobota np 2ga w nocy wyjazd, rano jesteśmy bierzemy ryby i wracamy. Opcja pierwsza byłaby połączona z malutką integracją a druga bylaby opcją błyskawiczna. Co do tego kto z kim i gdzie, skąd to do dogadania. Najpierw muszę wiedzieć czy ktokolwiek ma podobną potrzebę jak ja i pojedzie ze mną. Wtedy pomyślimy jak by to logistycznie rozwiązać. Dodatkową atrakcja jest sama hodowla. Stara siedziba była bardzo fajna a ta ponoć bije ją na głowę. Warto to zobaczyć.  
    • Zarówno przed laty jak i obecnie stosowałem się ściśle do receptury znajdującej się tu na Forum, która to w pełni wyczerpuje temat. Kiedyś przygotowując shrimp nie dodawalem agaru. Shrimp w plastrach mroziłem. Do karmienia odłamywałem maly kawałek, chwilę moczyłem go na spodku i wrzucałem do zbiornika. Ryby blyskawicznie to zjadały. W obecnie zrobionej porcji zastosowałem agar. Ryby biorą go równie chętnie, porcja shimpu  z agarem nie rozpływa się w wodzie przez co mniej ją zanieczyszcza. Stosowanie shrimpu pozwala na znaczne urozmaicenie diety ryb. Dodatki możemy zmieniać w zależności od sezonu i pory roku. Shrimpem karmię mbunę roślino i wszystkożerną. Polecam.
  • Tematy

• Videos

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.