egon44 Opublikowano 30 Stycznia 2018 #71 Opublikowano 30 Stycznia 2018 3 minuty temu, rosa1986 napisał: Podrzucisz Andrzeju link do tego filmu? Chętnie zobaczę Mam nadzieję że @Kubiszon nie będzie miał nic za złe 1
rosa1986 Opublikowano 30 Stycznia 2018 #72 Opublikowano 30 Stycznia 2018 Mega ciekawy pomysł z tym stadem saulosi Zdradzisz źródło skąd są ryby?
egon44 Opublikowano 30 Stycznia 2018 #73 Opublikowano 30 Stycznia 2018 1 godzinę temu, rosa1986 napisał: Mega ciekawy pomysł z tym stadem saulosi Zdradzisz źródło skąd są ryby? Przeczytaj komentarze pod filmikiem
rosa1986 Opublikowano 30 Stycznia 2018 #74 Opublikowano 30 Stycznia 2018 3 minuty temu, egon44 napisał: Przeczytaj komentarze pod filmikiem A widzisz. Rzadko kiedy to robię 1
Merlot Opublikowano 30 Stycznia 2018 #75 Opublikowano 30 Stycznia 2018 http://www.aziarko.pl/offer.php?offer_id=62 Tutaj kilka zdjęć
Andrzej Głuszyca Opublikowano 30 Stycznia 2018 #76 Opublikowano 30 Stycznia 2018 ..i niech ktoś powie,że Chindongo Saulosi to nie są piękne ryby albo ,że oklepane! Może w naszym środowisku są oklepane.... ale dla przeciętnego "Kowalskiego" , który sporadycznie je widzi u jakiegoś akwarysty zawsze wywołują podziw. 1
Kubiszon Opublikowano 14 Czerwca 2018 Autor #77 Opublikowano 14 Czerwca 2018 Akwarium ma już pół roku i sporo się pozmieniało - kamienie zostały podkopane i obrosły najpierw zielonym, a potem niestety brunatnym glonem. Zredukowałem obsadę, odłowiłem chyba 12 samców i proporcje są teraz ok, ale i tak chyba jest nieco przerybione... Mam też sporo młodych, niektóre pływają już w toni razem z dorosłymi, pozostałe jeszcze kryją się w skałach. 4
Andrzej Głuszyca Opublikowano 14 Czerwca 2018 #78 Opublikowano 14 Czerwca 2018 ..trochę jak dla mnie zbyt dużo żółtego koloru ( ryby) .Ale ma klimat i wygląda świetnie.
egon44 Opublikowano 15 Czerwca 2018 #79 Opublikowano 15 Czerwca 2018 Witaj @Kubiszon! Klimat zbiornika super...ale jest coś co podejrzewałem od początku jak zobaczyłem Twój filmik na YouTube z postu nr.71... Sorki że walę tak prosto z mostu i mam nadzieję że się nie obrazisz,ale niestety jakoś samców nie powala na kolana...Widzę tylko jednego na filmiku który jest w miarę ok,a pozostałe są bardzo kiepskiej jakości...Nie wiem jak zredukowałeś pozostałe samce?,ale mogłeś zostawić te bardziej wzorowe(tu mam na myśli samce z pięcioma pasami)... 1
Kubiszon Opublikowano 15 Czerwca 2018 Autor #80 Opublikowano 15 Czerwca 2018 (edytowane) Hehe, jak prosto z mostu jak 2 zdania wstępu zrobiłeś@egon44 Spoko, cieszę się na każdą opinię, która coś wnosi. Nie wiedziałem, że u saulosi 5 pasów jest wzorcowe! Będę już wiedział. Przy odławianiu kierowałem się tym, że zostawiłem te dominujące, najbardziej wybarwione, które posiadały już swoje rewiry, nie chciałem mieszać w hierarchii. Na tę chwilę mam 5 samców, które intensywność kolorów mają bardzo zadowalającą i cieszą me oczy. Faktycznie chyba nie są idealne, jutro przyjrzę im się na spokojnie. Pozostałe są mniej lub bardziej szarawe bo zdominowane. Ale rozumiem, że jakby miejsce się zrobiło, to taki zdominowany 5 paskowy też by się wybarwił i wyglądał już jak z żurnala? Co do opinii@AndrzejGłuszycato rozumiem, chyba też to dostrzegam. Planuję nieco zredukować obsadę żeby było luźniej. A może nawet zredukuję ją mocniej i wprowadzę jakiś dodatkowy gatunek, np Acei? Edytowane 16 Czerwca 2018 przez Kubiszon
Rekomendowane odpowiedzi