Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W sklepie, w który często się zaopatruję pojawiły się pokarmy Dainichi. Nie wim jak teraz jest z dostępnością tych pakarmów na rynku, ale z tego co czytałem jakiś czas temu jeszcze było krucho. Nie wiem czy to będzie reklama czy nie, ale poniżej daję linka do sklepu - sklep moim zdaniem godny polecenia.

http://www.akwamarket.pl/sklep/akwarystyka-slodkowodna-pokarmy-1880/1,Dainichi.htn

Innych pokapormów też mają cała gamę: Hikari, NF, OSI...

Opublikowano

Z pokarmami firmy Dainchi już od dosyć dawna nie było problemów z ich kupnem.

BTW ta stronka jest bliźniaczą stroną rybarium.pl(ten sam właściciel)

Opublikowano

no i będę jeszcze musiał poczekać jak się okazało... pokarm będzie dostępny dopiero za 2 tygodnie. Zaoferowano mi, w zamian za zamówiony przeze mnie Dainichi - Veggie FX baby, pokarm Dainichi - Reef Veggie FX baby. Jak sobie wykombinowałem to dla morskich ryb. Nigdy nie miałem z nim styczności ale skład ma podobny. Jak sądzicie, warto brać ten drugi czy poczekać 2 tygodnie?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A propo, które Dainichi Waszm zdaniem jest najlepsze dla Meylandii Livingstonii? Wiadomo, że to dość mięsożerna mbuma. Chciałbym pomóc samcom tego gatunku się wybarwić, bo ryby mają kilkanaście miesięcy i poza nieznaczną rożnicą w wielkości i budowie ciała pomiędzy poszczególnymi osobnikami, kolory mają takie same. No chyba, że mam same samice :)

Opublikowano

Ja karmię Color FX i Ultima Krill z racji że obsadę ma mięso i wszystkożerną to pokarmy Dainichi są mięsne a roślinne mam NF Premium Cichild Plant + spirulina 36% tropicala i raz w tygodniu mrożonka lub żywy wodzień.

Ryby zdrowe i wybarwione bardzo ładnie (oczywiście moim zdaniem :) )