Obsada
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Przez rafalniski · Opublikowano
Zajrzyj tutaj: Generalnie żadna chemia (bakterie czyszczące) nie bardzo się sprawdzają. Proponuję wyposażyć się w wycior i raz na jakiś czas przeczyścić rury/węże. Nie przejmuj się gdy coś z rur wpadnie do akwarium - ryby bardzo chętnie to wciągną 🙂 -
Przez Przemysław Woźniak · Opublikowano
Pozostaje kwestia, co z tak pięknie zapowiadającym się sumpem. Pewnie bez wiercenia w szkle się nie obejdzie. Można to zrobić tak: Tyle, że on ma układ zamknięty więc starczyła jedna rura, Ty byś musiał jeszcze przewidzieć przelew awaryjny, zwany nie wiedzieć czemu rewizją. -
Przez dts846 · Opublikowano
No oki,dzięki za wyjaśnienie-skutecznie zniechęciliście mnie do tego pomysłu. -
Przez Bartek_De · Opublikowano
Dokładnie. Walka z wiatrakami. Dlatego spływ do sumpa powinien się odbywać grawitacyjnie, bez zaburzeń. Pomysł absolutnie bez sensu, tak jak koledze doradzano na innym forum, do tego duże ryzyko zalania mieszkania. -
Przez Tomasz78 · Opublikowano
To regulowanie przepływu to trzeba będzie robić wiele razy gdyż prędkość przepływu przez kubeł będzie się zmniejszać w miarę zapychania się brudem mediów a po przeczyszczeniu prefiltra przepływ ponownie wzrośnie i znowu regulacja... -
Pewnie tak ale zarówno na filtrze jak i pompie można wyregulować przepływ. -
Przez bobasxx · Opublikowano
@Przemysław Woźniak a kupiłeś taki test jak ten mój wyżej, czy ten ze zdjęcia: -
Przez Tomasz78 · Opublikowano
A tak poza tym co powyższe to tak sobie myślę że prędkość napełniania sumpa przez kubeł będzie inna niż opróżnianie sumpa przez pompę... -
No tak,ale można zrobić dziurkę w rurce wylotowej z akwarium na takiej wysokości żeby po zapowietrzeniu nadmiar wody zmieścił się w sumpie.
-
-
Tematy
-
Grafiki

Rekomendowane odpowiedzi