Jargos Opublikowano 2 Marca 2016 #1 Opublikowano 2 Marca 2016 Witam, W chwili obecnej mam wymieszaną mbunę z non-mbuna, podjąłem decyzję, że non-mbuna wylatuje ze zbiornika. Z mbuny jest M. Red-Red - 2+3, M. Msobo Magunga - 3+3. Priorytetem obsady jest msobo, zastanawiam się nad odrzuceniem red-reda. Założeniem nowej obsady jest wykluczenie do minimum brzydkich samic max jeden harem. Obsada raczej wszystkożerna. Jedynym poważnym kandydatem jest Pseudotropheus Zebra Gold Kawanga, a dalej, no właśnie dalej pustka... Pomożecie ? Czuje się jakbym miał akwarium 1 dzień, a obsadę planował pierwszy raz, chciałbym wszystko. Pozdrawiam !
eljot Opublikowano 2 Marca 2016 #2 Opublikowano 2 Marca 2016 Msobo, Reda zamień na OB do tego lombardoi, kawanga i z brzydkimi samicami chilumba Luwino Reef'.
Jargos Opublikowano 2 Marca 2016 Autor #3 Opublikowano 2 Marca 2016 Kawangę chcę upolować z samicami OB, M. lombardoi nie bardzo mi się podoba Obsada kado jest piękna, tylko nie wiem jak hara daje radę na zielsku, a On sam nić nie pisze
eljot Opublikowano 2 Marca 2016 #4 Opublikowano 2 Marca 2016 M. lombardoi nie bardzo mi się podoba Samiec jak samiec ale samice IMHO jedne z ładniejszych.
Mortis Opublikowano 2 Marca 2016 #5 Opublikowano 2 Marca 2016 U mnie Msobo i Hara 50/50 lecą i wszystko jest ok.
Jargos Opublikowano 2 Marca 2016 Autor #6 Opublikowano 2 Marca 2016 Cytat: Zamieszczone przez Jargos M. lombardoi nie bardzo mi się podoba Samiec jak samiec ale samice IMHO jedne z ładniejszych. ale chyba trochę za żółto by było, jeśli tak to wolałbym M. Auratus i było by coś w pasy poziome
yaro Opublikowano 2 Marca 2016 #7 Opublikowano 2 Marca 2016 Maingano daj i będzie w pasy i granatowo. Do tego jeszcze acei.
eljot Opublikowano 2 Marca 2016 #8 Opublikowano 2 Marca 2016 ale chyba trochę za żółto by było, Jeden samiec wiele żółci nie zrobi, Msobo masz samice pomarańczowe a żółć kawangi d... nie urywa zwłaszcza u samic OB
Jargos Opublikowano 2 Marca 2016 Autor #9 Opublikowano 2 Marca 2016 Jeden samiec wiele żółci nie zrobi, Msobo masz samice pomarańczowe a żółć kawangi d... nie urywa zwłaszcza u samic OB ejj, nie pomagasz mam jeszcze gorszy mętlik
Jargos Opublikowano 12 Marca 2016 Autor #10 Opublikowano 12 Marca 2016 Dobra sytuacja się klaruje, zostanie tylko M. Msobo Magunga. Dojdzie na pewno, M. Auratus i po sugestii eljota M. Lombardoi, pokręciło mi się, że to samice są żółte. M. Zebra Gold Kawanga stoi teraz pod znakiem zapytania z uwagi na chyba wystarczający żółty kolor, chodź samiczki OB coś tam by wniosły innego. Myślę nad C. hara/M.Maison Reef lub P.Demasoni, lecz obawiam się czy nie będzie konfliktu z M.Lombardoi. Miał ktoś te gatunki ze sobą ? Pasów po przygodzie z non-mbuna mi brakuje, także może być ich więcej Z Pewniaków mamy M. Msobo Magunga M. Auratus M. Lombardoi Co o tym myślicie ?
Rekomendowane odpowiedzi