fish_magic Opublikowano 12 Października 2015 #1 Opublikowano 12 Października 2015 Gdzie mogę znależć najnowszy podział Pielęgnic z Malawi pod względem żywienia.
harisimi Opublikowano 12 Października 2015 #2 Opublikowano 12 Października 2015 Co masz na myśli ? Bazę ryb? Sztywny podział na wszystko, mięso i roślinożerców jest archaicznych i stanowi nadmierne uproszczenie.
stan Opublikowano 12 Października 2015 #3 Opublikowano 12 Października 2015 i stanowi nadmierne uproszczenie. I to bardzo ;-)
fish_magic Opublikowano 12 Października 2015 Autor #4 Opublikowano 12 Października 2015 Co masz na myśli ? Bazę ryb? Sztywny podział na wszystko, mięso i roślinożerców jest archaicznych i stanowi nadmierne uproszczenie. Chodzi mi o podział Mbuny na roślinożerną i wszystkożerną.
harisimi Opublikowano 12 Października 2015 #5 Opublikowano 12 Października 2015 Nie znalazłem sensownej bazy ryb w której byłoby to sensownie ułożone i łatwe do adaptacji. Osobiście stosuje dla własnych potrzeb praktyczny podział Mbuna na ryby glonożerne czyli tzw ściśle roślinożerne, peryfitonożerne, peryfitonożerne uzupełniające dietę planktonem, planktonożerne/wybierające bezkręgowce z peryfitonu czyli tzw mięsożerne no i wszystkożerne. Nie jest on również pełny ale od tego klucza wyjątki to margines. Mamy wszak i rybożerców, ślimakożerców. 1
fish_magic Opublikowano 14 Października 2015 Autor #6 Opublikowano 14 Października 2015 A może jest baza ryb z grupy Mbuna lub wszystkich ryb z Malawi tylko glonożernych czyli tzw ściśle roślinożernych.
Bezprym Opublikowano 14 Października 2015 #7 Opublikowano 14 Października 2015 Na Serwisie jest ale niezbyt wiarygodna. Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka 1
harisimi Opublikowano 14 Października 2015 #8 Opublikowano 14 Października 2015 Nie spotkałem się z czymś takim. Praktycznie jedyny podział ktory stosują to mbuna i non - Mbuna.
fish_magic Opublikowano 14 Października 2015 Autor #9 Opublikowano 14 Października 2015 Może na obcojęzycznych stronach.
harisimi Opublikowano 14 Października 2015 #10 Opublikowano 14 Października 2015 O innych nie mówie. Jedyna wartościowa strona o Malawi w naszym języku to www.klub-malawi.pl. Na martwych stronach www.malawi.pl czy www.malawi.org.pl nic nowego od dawien dawna nie ma. 1
Rekomendowane odpowiedzi