pmiz Opublikowano 14 Stycznia 2014 #1 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Witam Jaka świetlówka T8 18W Aktyniczna jest najlepsza ? Arcadia Marine Blue Actinic AZOO CORAL BLUE LIGHT SERA DEEP SEA czy jakaś inna ?
eljot Opublikowano 14 Stycznia 2014 #2 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zadaj to pytanie na forum z morszczyzną, u nas to mało popularne świetlówki.
nabe Opublikowano 14 Stycznia 2014 #3 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Żadna do Malawi, nie hodujemy koralików.
klepus112 Opublikowano 2 Stycznia 2016 #4 Opublikowano 2 Stycznia 2016 Mi gosciu w belio.pl wcisnal coralstar18w sylvani nq tyl pokrywy jako wybarwiajaca do malawi badz tanganiki, nawet spoko wyglada nadaje akwa takiej jakby glebi
Andrzej Głuszyca Opublikowano 2 Stycznia 2016 #5 Opublikowano 2 Stycznia 2016 ...trochę w czasie nie trafiłeś. Ostatni wpis jest sprzed 2 lat.
klepus112 Opublikowano 2 Stycznia 2016 #6 Opublikowano 2 Stycznia 2016 A czy w ciagu tych dwoch lat cos sie zmienilo z zastosowaniem swietliwki aktynicznej w malawii?
Perez666 Opublikowano 2 Stycznia 2016 #7 Opublikowano 2 Stycznia 2016 Nic, dalej ich nie stosujemy. 1
Andrzej Głuszyca Opublikowano 2 Stycznia 2016 #8 Opublikowano 2 Stycznia 2016 A czy w ciagu tych dwoch lat cos sie zmienilo z zastosowaniem swietliwki aktynicznej w malawii? ..nic się nie zmieniło. Nawet to ,że w naszym biotopie jest to bezsensu( sama zasada ich stosowania) ani to ,że świetlówki nie wybarwiają ryb.
klepus112 Opublikowano 2 Stycznia 2016 #9 Opublikowano 2 Stycznia 2016 Kurde to gosciu w sklepie mi ja wcisnal jako wybarwiajaca masakra.To jakie swietlowki do malawi polecacie?pozdrawiam
Andrzej Głuszyca Opublikowano 2 Stycznia 2016 #10 Opublikowano 2 Stycznia 2016 Kurde to gosciu w sklepie mi ja wcisnal jako wybarwiajaca masakra.... ..zapamiętaj ,że żadna nie wybarwia. Rzecz polega na tym ,że nasze ryby w różnym świetle różnych świetlówek po prostu różnie wyglądają. Ale nie jest to wybarwianie. Osobiście polecam Ci Powr Glo firmy Hagen ( 18000K tylko jedną i z przodu). Niektórzy łączą ją z Aqua Glo. Ja mam tak ,podoba mi się i stąd polecam. ..rozejrzyj się też za ledami. Wiele tu na forum na ich temat napisano i pokazano.
Rekomendowane odpowiedzi