xrx Opublikowano 11 Stycznia 2014 #1 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Witam. Rozpoczynam przygodę z Malawi :)Dużo poczytalem, poogladalem Wasze piękne akwaria I potrzebuję rady co do obsady. Kilka słów o akwa. Narożne 390 litrów typ delta firmy Wromak Filtracja - JBL e1500 biolog jako mechanik Aquel Uni Filter 750 i chyba dołożę napowietrzanie dla efektu. Rośliny - 3 anubiasy i 1 nurzaniec Skały różne czekam na dostawę darmowego czarnego granitu. Piasek biały kwarcowy firmy retne z alledrogo. Do startu akwa jeszcze trochę czasu i cały czas myślę o obsadzie. Interesuj mnie takie gatunki: saulosi yellow red red rdzawy acei Aulonocara Calico i Red Rubin Z wymienionych na pewno będa saulosi, rdzawe i acei. Co doradzicie? Co odrzucić co wybrać. Co sadzicie o tzw. "kontrolowanym przerybieniu" w sumie ani to ani typowo jednogatunkowe akwa mi się nie podoba. Lubię w miarę pokojowe ryby więc sugestie mile widziane
Slawek-meszek Opublikowano 12 Stycznia 2014 #3 Opublikowano 12 Stycznia 2014 Masz już taki sam temat i nawet zabrałeś w nim głos. Po co powielać to samo.
xrx Opublikowano 12 Stycznia 2014 Autor #4 Opublikowano 12 Stycznia 2014 To nie jest taki sam temat. Tylko akwa identyczne. Mnie interesuje co sądzicie o moim wyborze ryb. Co może zostać co odrzucić. Co sądzicie o tzw kontrolowanym przerybieniu.
Perez666 Opublikowano 12 Stycznia 2014 #5 Opublikowano 12 Stycznia 2014 Redy i acei odpadają - za duże. Calico i rubin - plastik. Zostają trzy, z czego dwa żółte... 1
xrx Opublikowano 12 Stycznia 2014 Autor #6 Opublikowano 12 Stycznia 2014 Zółty kolor osobiscie lubię Może i plastik ale ladne. A doradziłbyś inne aulonocary z pyszczakami, które ,,pozostawiłeś'' ? Jeśli miałbys takie akwa jakie dałbyś proporcje ryb. O przerybieniu milczysz więc chyba poznałem Twoje zdanie dzięki
eljot Opublikowano 12 Stycznia 2014 #7 Opublikowano 12 Stycznia 2014 Kontrolowane przerybienie to "prehistoryczny" sposób hodowli pyszczaków nie propagowany na tym forum (było kolka dyskusji poszukaj). O obsadę do podobnego akwa możesz pytać w wątku zaproponowanym przez meszka, nie ma sensu dublować tematów. Zamykam 1
Rekomendowane odpowiedzi