Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Moje akwa to 450 l. proste 150X50X60. W tej chwili pływają tam póltoraroczne Elongatusy Mpanga i póltoraroczne Hongi Sweden. Co Wy na to, żeby dla urozmaicenia dorzucić haremik Melanochromis johanni? Nie będzie zbyt agresywnie? Chyba, że macie lepsze pomysły. Docelowo chcę mieć trzy gatunki, miałem w tym zbiorniku cztery, ale rybki się tak zagubiły, że nie pokazywały ani swojej urody, ani zachowań. 3 gatunki po 5 szt. wydaje mi się ok w takim litrażu.

Opublikowano

Redziki to spore ryby, tak jak hongi. Nie będzie tłoku? Choć szczerze mówiąc melanochromisy bardziej mi się podobają. One są agresywne ale raczej wobec siebie, więc reszta z nimi sobie poradzi. Myślałem też o Membe deep.

Opublikowano

Melano to nie mój konik, a u ciebie z racji na 60cm wysokości będziesz miał ruch na dole a u góry będzie pustawo ale jak CoolPfhon'e napisał co się tobie podoba.

Opublikowano

msobo magunga?-wypełnią toń i samiec zrekompensuje Ci z nawiązką samca melano;)no i piękne samice!!a w porównaniu z deep'ami-moim zdaniem-bez konkurencyjne!

• Dziękuję 1
Opublikowano

Hm, cóż już zamówione :) Czekam na info o wysyłce i będę obserwował. Obserwacjami podzielę się na forum. Ale z filmów, zdjęć i relacji właścicieli Msobo wydaje się, że jest to jedna z piękniejszych ryb z Malawi.