Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam,

Co sądzicie o tym pokarmie. Czy Waszym zdaniem nadaje się dla pyszczaków. Jakie są Wasza spostrzeżenia.

"Pokarm Cyclop-Eeze to pokarm wykonany z najwyższej jakości czystego cyklopa. Ponadto są wzbogacane astaksantyną i zawierają minimum 3000 ppm astaksantyny, oraz ogromne ilości omega-3 (40 razy więcej niż artemia), a także naturalną substancję smakową betainę, dzięki której pokarm jest bardzo chętnie zjadany przez ryby. Cyklop-Eeze jest bogaty w enzymy trawienne odpowiedzialne za metabolizm protein, tłuszczy i węglowodanów, dzięki czemu zwiększa się bezpośrednia, biologiczna dostępność do składników odżywczych."

post-11745-14695713386902_thumb.jpg

Posted

Cyclop-Eeze to pokarm osławiony na wielu forach akwarystycznych, dla przykładu stosowany jest przez hodowców krewetek dla uwydatnienia kolorów. Zastanawiam się, czy w przypadku pielęgnic ten pokarm jest równie skuteczny i jak często go stosować.

Posted

A w jakiej granulacji dostępny jest ten pokarm ?

Na stronie producenta widzę tylko w formie proszku praktycznie.

Jeśli nie ma jakiś peletów to chyba jedynie jako składnik pokarmów DIY sie nada. Inaczej to wodę pewnie będzie brudziło, ale może ktoś używa i się wypowie w tej kwestii.

Posted
A w jakiej granulacji dostępny jest ten pokarm ?

Na stronie producenta widzę tylko w formie proszku praktycznie.

Jeśli nie ma jakiś peletów to chyba jedynie jako składnik pokarmów DIY sie nada. Inaczej to wodę pewnie będzie brudziło, ale może ktoś używa i się wypowie w tej kwestii.

Jest tez w postaci platkow.Osobiscie uzywam go juz od dosc dawna, ale nie moge stwierdzic czy ma wplyw na wybarwienie ryb czy tez nie.

• 2 weeks later...
Posted
Jest tez w postaci platkow.Osobiscie uzywam go juz od dosc dawna, ale nie moge stwierdzic czy ma wplyw na wybarwienie ryb czy tez nie.

Jak wygląda jego ekonomiczność? Widziałem w zasadzie tylko opakowania 50g co jak wiadomo dla dużych pielęgnic nie starczy na długo (nawet jesli to nie pokarm podstawowy). Cena tego pokarmu jest dość wysoka, jednak ma on opinie bezwzględnego lidera na rynku pokarmów wybarwiających. Z jakiego opakowania karmisz ryby?

Posted
Cena tego pokarmu jest dość wysoka, jednak ma on opinie bezwzględnego lidera na rynku pokarmów wybarwiających.

Jak to mowia "kazda pliszka swoj ogonek chwali";) Czy pokarm ten ma wplyw na wybarwianie nie wiem i nie zaryzykuje stwierdzenia za moje ryby sa lepiej wybarwione, wlasnie od tego pokarmu.

Z jakiego opakowania karmisz ryby?

Mam opakowanie ktore podalem w linku.

Posted
Koszmarnie drogi. Jakbym mial tylko tym karmic to przy moich głodomorach bym z torbami poszedł.

To jest pokarm uzupełniający nie podstawowy i chyba aż tak źle by nie było ;) Dla mnie głównym minusem tego pokarmu jest to że, płatki są strasznie kruche i z czasem w pudełku jest proszek :)

Posted
To jest pokarm uzupełniający nie podstawowy i chyba aż tak źle by nie było ;) Dla mnie głównym minusem tego pokarmu jest to że, płatki są strasznie kruche i z czasem w pudełku jest proszek :)

Własnie dlatego nie znosze płatków i kupuje granulat. Mistrzostwem swiata dla mnie w tej kwestii jest Dainichi...