Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
A musisz mieć Callainos?Jak byś zamienił na Socolofi,to mogłyby być Redy i zwykłe Saulosi.

i wracamy do oklepanych.. ludzie litości...

a co do pytania autora wątku, czy można, to tak można, ale trzeba się liczyć z tym że przewaga diety musi być roślinna - duża przewaga - żeby ryby roślinne nie zapchały przewodu pokarmowego mięsem (skutek:bloat), jednak wtedy ryby mięsożerne będą ewidentnie niedożywione i przez to nie urosną i tyle...

co innego jakbyś połączył ryby już dorosłe - powiedzmy takie dwuletnie - wtedy miałbyś łatwiej

tak czy inaczej jeśli zaczynasz dopiero - to nie polecam połączenia

Opublikowano
Cały czas szukam.

Niebieski, Żółty, Pomarańczowy

Może i oklepane ale kolory się zgadzają,poza tym czy popularne=brzydkie?

Odniosłem wrażenie że Lunarii chciał połączyć dietę tylko ze względu na kolor Yellow.

Opublikowano

Wszystkie gatunki przez około 3-4 miesięcy będą same w akwariach. Dlatego Yellowa mogę mięsem karmić tylko i wyłącznie, Interruptusa tylko i wyłącznie roślinami. Potem jak wrzuce rybki razem to będą miały już około 7-8 miesięcy. Przeraziliście mnie trochę z tymi chorobami. Zastanawiam się czy to nie jest trochę na tym forum jak na stronie malawi.pl gdzie wręcz człowieka zniszczą za posiadanie więcej niż 10 ryb w 500l lub więcej niż jednej świetlówki:) Dlatego jeszcze spytam czy miałeś do czynienia z hodowlą dwóch gatunków o innej diecie w jednym akwarium i czy skutkiem tego był bloat, czy powtarzasz za innymi:)

Opublikowano

Perez, ciekawe ryby, rozważe takie połączenie Znasz może gatunek aby samiczki były jak u callainosa niebieskie lub kobaltowe? Z tym, że mniejszy gatunek niż Callainos:)

Znalazłem coś o nazwie Zebra Makonde ale nigdzie nie mogę znaleźć osiąganych rozmiarów.

Opublikowano

Oceńcie tą obsadę.

Callainos, Iodotropheus sprengerae, Yellow.

Wydaje mi się że dość spokojna i nie za duża, ale czy nie będą się komplikować diety czy rodzić bękarty?