Jump to content

sinice w akwa PILNE!!!

Recommended Posts

Posted

Witam serdecznie

wiem że na forum jest mnustwo tematów o sinicach i naprawdę wiele z nich przeczytałem i sporo się dowiedziałem natomiast potrzebna mi prosta i konkretna odpowiedź gdyż sinice rosną w zastraszającym tempie i nie mam tyle czasu aby czytać wszystko co jest na temat sinic bo jest to akwarium w klinice stomatologicznej i każdy je ogląda. W skrócie jest to akwa 120x70x60, wbudowane w szafę i ustawione prostopadle do w miarę sporych drzwi wejściowych tak że światło słoneczne wpada przez przednią szybę, 1,5 miesiąca temu zmieniłem podłoże na piasek kwarcowy, parametry w normie, zastosowany filtr wew. jako mechanik i zew. jako biolog, światło świeci się przez 14h na dobę, sinice występują jak na razie głównie na piasku

a moje pytanie brzmi czym oprócz zaciemnienia zwalczyć sinice i jakie dawkowanie zastosować?

proszę o pomoc

Posted

ok dzięki tylko jest taka kwestia że przed zmianą podłoża też świeciło sie po 14h i nie było sinic

a tak z czystej ciekawości (może na przyszłość) jest jakaś chemia która zwalcza to cholerstwo? czytałem o davercinie ale do tego typu leczenia pisali że trzeba bardzo dużo tabletek

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.