bidzi Opublikowano 23 Kwietnia 2007 #1 Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Witam. Mam pytanie dotyczące odłowu pysi z akwa. Musze dokonać małej redukcji i tu zaczynaja się kłopoty. Mam w akwa sporo skałek co stwarza im niesamowitą ilość kryjówek w tym wapień drążony. Jakiś czas temu robiłem remont i wszystko poukładałem na podstawie ze styropianu i jest stabilne i teraz nie chciałbym ich wyciągać ze zbiornika a bardzo trudno jest mi chwycić rybki. Czy już ktoś z was miał podobną sytuację (z pewnością tak) i jak sobie poradził z tym problemem bez wyciagania skał. Pozdrawiam i z góry dziękuje za udzielenie porady.
danielj Opublikowano 23 Kwietnia 2007 #2 Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Ja zrobiłem najprostszą pułapkę z możliwych Po prostu uciąłem z 5l butelki po mineralnej szyjkę i wsadziłem do akwa i po godzinie 3 inkubujące samice lithobatesa pływały w kotniku
czester_ Opublikowano 23 Kwietnia 2007 #3 Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Ten temat bardzo szeroko był już omawiany wcześniej. Poszukaj tu w tym dziale napewno gdzieś jest;)
milc Opublikowano 24 Kwietnia 2007 #4 Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Polecam taką pułapkę: http://www.klub-malawi.pl/artykuly_klub ... lapka.html Z tym, że ja zrobiłem taką sięgającą do samego dna. Przy pierwszym stosowaniu musiałem zrobić dwa dni głodówki, zanim ryby się zbliżyły, i bardzo pilnować, kiedy zamknąć. Teraz, jak tylko ją zamontuję, muszę bardzo pilnować, żeby zamknąć, zanim 100% ryb znajdzie się w środku. Najwidoczniej nauczyły się, że WIELKIE PLASTIKOWE PUDŁO = KUPA ŻARCIA W ŚRODKU DLA ODWAŻNYCH :-) milc
bidzi Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Autor #5 Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Dzięki! Bardzo fajna rzecz ta pułapka. Jutro jadę po pleksi i muszę takie cacko sobie sprawić. Czego to człowiek nie wymyśli a w szczególności Polak :shock:
Rekomendowane odpowiedzi