Skocz do zawartości

Moje pierwsze akwa 375 l 150x50x50 doradzcie jak zaczać!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Jestem pierwszy raz na forum i ogolnie pierwszy raz bedę posiadaczem akwarium.Podobno kiedys miałem z rodzicami bedac malym ale nie pamietam!!Jak narazie postawiłem komode murowaną pod akwa, która obklejłem kamieniem( wrzuce fotki).Jeśli chodzi o akwa to szkło miałem docinane i szlifowane w guardianie.Klei mi podobno najlepszy szklarz akwarystyczny w czewie z ul Piłsudskiego(wiecie cos o nim) akwa ma byc w poniedziałek.Prosze o jak najwięcej informacji na temat sprzętu jaki bedzie najlepszy do takiego akwa.Jeśli chodzi o obsade to podobają mi się :Pseudotropheus sp elongatus neon spot, pseudotropheus saulosi, labeotropheus trewavasae.Chcialbym miec te trzy gatunki doradzcie czy moze byc taka obsada do takiego akwa i czy sie dogadają jakoś miedzy sobą.Na dnie ma byc piach ewentualnie mieszanka z grysem koralowym.Kamienie to sempertynit.Aha i jeszcze jedno jeśli chodzi o sprzęt to od początku myślełem o dwóch filtrach zewnetrznych ale wyczytałem ze raczej nie obędzie się bez wewnętrznego;\.Jak uważacie ?? jeśli wystarczyły by 2 zewnetrzne to jakie mialyby być??a jaśli nie to napiszecie co najlepiej zastosowac do takiego akwa.Przypominam ze wymiary akwa to 150x50x50!!Pozdrawiam i czekam na jakies podpowiedzi.;)

Opublikowano

Na wszystkie twoje pytania odpowiedzi są na forum. Wejdź w dział osprzęt i poczytaj. Wejdź w dział obsada i poczytaj. Wszystko naprawdę jest. A jeżeli coś będzie nie jasne to wtedy pomożemy