Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
hm... ja już sam nie wiem co na ten temat myśleć !!! czy to jakiś odpad od Fuljera czy to nie Swedeny a sprzedane jako Swedeny. Chol.... wie Ogólnie Samiec ma 9cm i dupa nie jest to to co miało być. Ale chyba już nie będę kupował nowych bo szkoda mi siana a tych co mam też szkoda.

Może kiedyś na starość coś im się zmieni. :-(

Jak tam ryby???

Możesz dać jakieś foto

Ile mają wiekowo twoje ryby? Bo na filmie to młode ryby i wyglądają jak u mnie..

Opublikowano
Ile mają wiekowo twoje ryby? Bo na filmie to młode ryby i wyglądają jak u mnie..

Ryby dojechały do mnie w marcu 2012r

Tutaj samiec 9cm filmik jakieś 3 tygodnie temu kręcony (czasami robi się bardziej niebieski)

[ame]

[/ame]

Ps. chyba że te ryby muszą być w akwarium jednogatunkowym i tylko wtedy są w stanie się wybarwić !!!

Opublikowano

Wybarwic? barwa moze byc tylko bardziej intensywna z rdzy czerwieni nie zrobisz.

P.s po za tym w Twojej obsadzie obstawiam ze dominuje hongi.

p.s2 ja juz sie swoich pozbylem bo wiem ze nic z nich nie bedzie ciekawego.

Opublikowano

Mój samiec wyglada praktycznie tak samo jak w filmiku powyżej.. ale jedyne czego doszukałem sie pozytywnego w tym wszytkim to że z czterech kupionych szt. jeden to samiec a trzy samice.. a nie musze wspominać że kupowałem 3cm rybki.. ;) teraz samice maja po ok, 7 samiec 8..

Opublikowano

24772745.jpg

Sorry za jakość, robione fonem bo siedzę w pracy :) to sweden z lipnego źródła, jak widać reguły nie ma i jest to odmiana uzyskaną na drodze selekcji i jeśli chce sie mieć ładne swedeny, należy samemu wybrać ryby i musi w przyszłości być dominantem w akwarium...

Opublikowano

podczas ostatniej wizyty u Fuljera podlo pytanie jak karmia ryby.

ryby sa karmione 4 razy dziennie - co 30 minut jeden rodzaj pokarmu.

czym karmia - spiru osi, cyklop, artemia, red tiny bits osi

walicie pewnie 90% spiru a na tym czerwony nie wyjdzie :)