Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kiedys z aulonami tez bylo podobnie zapewne. Zreszta znajdzcie podobne firefishy, w kazdej hodowli jest inny odcien czerwieni...

Opublikowano

Akurat nie chodzili mi o FF bo z nimi tez jest różnie,tylko o gatunki które maja czerwone elementy naturalnie.

Wysyłane z mojego Galaxy Nexus za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano
Akurat nie chodzili mi o FF bo z nimi tez jest różnie,tylko o gatunki które maja czerwone elementy naturalnie.

Wysyłane z mojego Galaxy Nexus za pomocą Tapatalk 2

Vp

Z aulonami nie ma tego problemu bo jest troche czerwonych. Z mbuna jest gorzej i dlatego wyselekcjonowali swedenki :) przykladowo co czerwonawego moze plywac np. z demonami? :)

Opublikowano
Vp

Z aulonami nie ma tego problemu bo jest troche czerwonych. Z mbuna jest gorzej i dlatego wyselekcjonowali swedenki :) przykladowo co czerwonawego moze plywac np. z demonami? :)

Perspicax Orange Cap, chociaz ja dodalem a fire fish albino (plywa juz 3 tydzien)jako twor sztuczny nie boje sie o ich diete(takze mitu zwiazanego z agresja do aulony - mbuna je olewa!) karmie jak w przypadku swedenow czyli 50%miecha(cyclop ezze,kryl mrozony) 50%roslin i nie boje sie tez o przewod pokarmowy demasoni bo ten mix stosuje juz 6 m-c.

Opublikowano
Dziwna sprawa bo też zaopatruję się u nich a ryby mają zupełnie inne kolory...

hm... ja już sam nie wiem co na ten temat myśleć !!! czy to jakiś odpad od Fuljera czy to nie Swedeny a sprzedane jako Swedeny. Chol.... wie Ogólnie Samiec ma 9cm i dupa nie jest to to co miało być. Ale chyba już nie będę kupował nowych bo szkoda mi siana a tych co mam też szkoda.

Może kiedyś na starość coś im się zmieni. :-(

Jest ryzyko jest zabawa, się zobaczy :grin: Tylko wydaje mi się, że tu jest trochę inna sprzeczka ponieważ w Słowacji nie mają swedenów F0, bo ta ryba jest wyselekcjonowana. Więc każdy hodowca może sobie dobrać najlepsze swedeny pod kątem selekcji i utworzyć sobie ładne stadko rozrodowe. Tamte swedeny podobno są normalnie karmione spruliną itp., i mają ładnie czerwonawe główki - ale to się przekonam jutro :grin:

Jak tam ryby???

Możesz dać jakieś foto