Arkady Opublikowano 14 Września 2012 Autor #11 Opublikowano 14 Września 2012 Ryby mam z dwóch źródeł. Trzy dorosłe labidochromisy mam z rąk prywatnych. Pozostałe ryby mam ze sklepu, przy czym 5 labidochromisów oraz wszystkie cynotilapie dostałem przez sklep prosto z hurtowni. Co do ilości ryb, to zauważyłem, że samiec afry po tym, jak zabrałem inne samce zaczął się bardziej ukrywać. Nie chcę doprowadzić do zbyt małej ich liczby, bo pyszczaki stają się wówczas bardziej płochliwe. Mam obecnie 17 ryb, co daje przeszło 14 l na sztukę.
Perez666 Opublikowano 15 Września 2012 #12 Opublikowano 15 Września 2012 Mam obecnie 17 ryb, co daje przeszło 14 l na sztukę. A ja sądzę, że ok.10l na rybę więc zdecydowanie za mało...
Arkady Opublikowano 29 Października 2012 Autor #13 Opublikowano 29 Października 2012 Jest problem. W ciągu trzech ostatnich dni padły mi dwa labidochromisy. Wcześniej zauważyłem w wodzie białe pływające nitki. One luźno w wodzie pływały, ale musiał być to odchody. Sprzedawca w sklepie wspomniał, że może to być efekt zarobaczenia. Ryby nadal apatyczne. Parametry wody bez zmian. Co robić?
nabe Opublikowano 30 Października 2012 #14 Opublikowano 30 Października 2012 Leczyć metronidazolem na wiciowce.
Rekomendowane odpowiedzi