Skocz do zawartości

Jakie powinny być parametry wody?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Kubeł wyłączyłem bo hałasuje strasznie.

A jesteś pewien że to wada a nie np się zapowietrzył albo coś sie dostało w okolice wirnika ?

Od początku jak go tylko podłączyłem hałasuje. Też na początku myślałem że się zapowietrzył ale odpowietrzałem go kilka razy i jestem pewny że robiłem to dobrze, i dalej to samo. Wirnik też rozbierałem nic tam się nie dostało, ale jestem pewny że wirnik obciera o obudowe i dlatego jest ten hałas... nie wiem moze jakaś wada w produkcji? Filtr to JBL 250

Opublikowano

Jeśli filtr jest jeszcze na gwarancji to nie zwlekaj tylko czas na reklamacje, inaczej nigdy się nie doczekasz ryb w Twoim akwa, skoro tak bardzo hałasuje i Tobie przeszkadza.

Opublikowano
Jeśli filtr jest jeszcze na gwarancji to nie zwlekaj tylko czas na reklamacje, inaczej nigdy się nie doczekasz ryb w Twoim akwa, skoro tak bardzo hałasuje i Tobie przeszkadza.

Hehe wiem jest na 4 letniej gwarancji wiec niema problemu. Tylko kupilem go w Warszawie a ja jestem z siedlec wiec musze poczekac az bede jechał do warszawy (za tydzien) i wtedy go zawioze.

Opublikowano

Żebyś potem nie musiał wszystkiego całkiem od nowa zakładac to niech akwa chodzi cały czas tzn grzanie/oświetlenie + filtr wewnetrzny

Opublikowano
Żebyś potem nie musiał wszystkiego całkiem od nowa zakładac to niech akwa chodzi cały czas tzn grzanie/oświetlenie + filtr wewnetrzny

wszystko chodzi cały czas już 3 tygodnie:), myslicie że mógłbym w środe kupić z 10 rybek? czy będzie to zbyt duze ryzyko bez biologicznego?

Opublikowano
wszystko chodzi cały czas już 3 tygodnie:), myslicie że mógłbym w środe kupić z 10 rybek? czy będzie to zbyt duze ryzyko bez biologicznego?

Poczekaj - te trzy tygodnie to nawet z kubełkim by nie było za dużo a tak po co z niecierpliwości masz narażać się na kłpopty

Opublikowano

Pamiętaj że, im bardziej dojrzały zbiornik i lepsze parametry, tym mniej pracy czekać cię bedzie w niedalekiej przyszłości. Nie wspomnę o samopoczuciu ryb. I dużo przyjemności z ich hodowli.

Powodzenia.