Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

to jeszcze gorzej mała powierzchnia dna...Jeśli chodzi o wysokość to 40cm to taka optymalna wysokość dla malawi...

Opublikowano

Z drugiej strony, gdyby koleżanka nie urządzała tła to może niezbyt mocno zbudowane ryby jakoś nawrócą w akwa o takiej szerokości. Przy akwa o takiej długości pysie spokojnie obiorą odpowiednie rewiry.

W takim akwa pokusiłbym się jednogatunkowo o P. demasoni - IMHO byłby bardzo przyjemny efekt wizualny ;-)

--

Wysokość 60 cm ;)

A nie myślałaś w tej sytuacji np. o skalarach ? ;)

Opublikowano

Demasoni... Hm... Szczerze to bardziej podobają mi się zwykłe maingano :)

Możecie mi polecić jakieś niespotykane, kolorowe pysie? ;)

--

Skalary- w życiu! :) Miałam tyle pięknych, ogromnych skalarów i nie ciągnie mnie do nich ;)

Tak się "najarałam" na pyszczaki, że chyba bedą dwa akwaria, tak jak już wspominałam :)

Opublikowano

Lepiej gdyby była szer 60cm a wys. 40-50 wtedy można dobrze do tego podejść...:D Jeśli chodzi o demony jak wspomniał kolega super by wyglądały jedno-gatunkowo.Jeśli chcesz mieć kolorowo wybrałbym gatunek/gatunki o widocznym dymorfizmie płci...

Opublikowano

A skąd nam wiedzieć jaką masz ścianę.;) Wymiary zbiornika zazwyczaj podaje się w tej kolejności: długość x szerokość x wysokość. Tak czy owak, 30cm szerokości to również bardzo mało.:-(

P. demasoni potrzebują jak największej powierzchni dna.

Opublikowano

A co do gatunków to czy do maingano i yellow można dodać Labidochromis textilis?

--

P. demasoni[/i] potrzebują jak największej powierzchni dna.

nie kupuję demasoni, nie lubię ich za bardzo :)