kowalsulik1 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 #1 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Witam posiadam następującą obsadę: red red 2 dorosłe samce oraz małe ryby około 4, 5 cm 8szt soulosi 2+4 oraz 5 narazie nie wiadomo co trewevasa 2+4 acei 1+3 oraz około 6 małych ryb wielkoć ok 4 cm pulpican 5 szt narazie nie wiadomo co Jak to wygląda pod względem karmienia itd. Proszę o opinie a dziś miałem taki przypadek że samiec soulosi beta chciał pożreć pulpicana i utknął mu w pysku do połowy musiałem odłowić i usunąć z pyska ? Nie wiem czy przez przypadek go połknął ? Karmie ogólnie płatki spirulina oraz co 3 dni wodzeń artemia kryl.
Perez666 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 #2 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Z tych ryb co masz do tego zbiornika nadają się tylko Ps. saulosi oraz M.pulpican. Reszta do usunięcia.
kowalsulik1 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Autor #3 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Wiem ze litraz powinien byc wiekszy ale np acei nie sa jeszcze duze trevewasa jeszcze male wiec narazie chyba ok co ? Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
Perez666 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 #4 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Ale po co kupować ryby skoro nie można im zapewnić odpowiednich warunków? Co z nimi niebawem zrobisz?
kowalsulik1 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Autor #5 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 No racja zakupiłem je w sumie nie świadomie. Narazie jednak przy tym pozostanę.
Slawek-meszek Opublikowano 14 Sierpnia 2012 #6 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 No racja zakupiłem je w sumie nie świadomie. Narazie jednak przy tym pozostanę. Ale teraz już jesteś świadomy i w sumie nic sobie z tego nie robisz Kolega wcześniej napisał ze nie pasują ze za duże a Ty ze jednak przy tym pozostaniesz w takim przypadku chyba już w niczym nie możemy pomoc
kowalsulik1 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Autor #7 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Dlatego mówię ryby są młode podrosną mogę zmienić zbiornika na większy tak ? Na razie pozostanę ale może zmienię zbiornik jak podrosną lub obsadę.
matejk Opublikowano 15 Sierpnia 2012 #8 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 bez sensu ta wypowiedz jak i cały ten post...
Slawek-meszek Opublikowano 15 Sierpnia 2012 #9 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Dlatego mówię ryby są młode podrosną mogę zmienić zbiornika na większy tak ? A gdzie napisałeś wcześniej ze będziesz zmieniał zbiornik na większy TAK?? Jest takie powiedzenie Twój cyrk Twoje małpy Tylko nie pisz za jakiś czas ze masz problemy w swoi akwa
Perez666 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 #10 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Spokojnie panowie, dajmy koledze szansę i miejmy nadzieję, że w pół roku postawi min. 450l szkiełko.
Rekomendowane odpowiedzi