Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy ma ktoś jakieś doświadczenia z Cynotilapia sp Hara i może mi coś więcej podpowiedzieć o ich zachowaniu? Nadają się dla kogoś kto dopiero zaczyna powoli wdrażać się w świat malawi? Nie znalazłam zbyt wielu informacji o nich. Może jakiś link? Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

No właśnie zastanawiałam się, czy ta ryba nie będzie czasem terrorystą w 240l

--

Dziękuję za linki.myślałam że samice są ładne- ciemnoniebieskie, ale skoro nie zniewalają urodą, to dla jednego ładnego samca trzymać kilka rozbójników w akwarium to chyba nie warto. Chyba jednak nie zdecyduję się. Będę szukać czegoś spokojniejszego. Dzięki.

Opublikowano
No właśnie zastanawiałam się, czy ta ryba nie będzie czasem terrorystą w 240l

--

Dziękuję za linki.myślałam że samice są ładne- ciemnoniebieskie, ale skoro nie zniewalają urodą, to dla jednego ładnego samca trzymać kilka rozbójników w akwarium to chyba nie warto. Chyba jednak nie zdecyduję się. Będę szukać czegoś spokojniejszego. Dzięki.

Ale nie jest to regula ze kazdy samiec bedzie szalal w akwarium moj przez pierwsze 2 miesiace robil terror dopoki nie przyszedl wiekszy samiec innego gatunku i teraz jest spokoj.Powiem tak ze dla tego samca wybralem wlasnie ten gatunek bo sa naprawde ladne:D

P.S u mnie samice sa potulne jak baranki tylko on tak wymiatal:P