kowalsulik1 Opublikowano 26 Lipca 2012 #1 Opublikowano 26 Lipca 2012 Witam wszystkich na forum. Mam takie pytanko czy jest jakaś możliwość odłowu i zabezpieczenia samicy z ikrą w akwarium ? Nie mam drugiego widziałem kiedyś butelkę 5l włożoną do akwarium i tam samicę. Mam 3 soulosi i jedną chciałbym odłowić jak coś czekam na propozycję. Pozdrawiam
chlodnica Opublikowano 26 Lipca 2012 #2 Opublikowano 26 Lipca 2012 kombinujesz jak...kup tzw.kotnik za 10zł i nie kombinuj...
kowalsulik1 Opublikowano 26 Lipca 2012 Autor #3 Opublikowano 26 Lipca 2012 Tak ale czytałem że ryba powinna mieć takie same warunki w obu zbiornikach a w kotniku za 10 zł to chyba roślinek i skałek nie posadzę ? Ps w którym momencie do takiego kotnika wyciągnac samice ?
chlodnica Opublikowano 26 Lipca 2012 #4 Opublikowano 26 Lipca 2012 poczytaj http://forum.klub-malawi.pl/faq.php?faq=e#faq_e1
Slawek-meszek Opublikowano 26 Lipca 2012 #5 Opublikowano 26 Lipca 2012 Tak ale czytałem że ryba powinna mieć takie same warunki w obu zbiornikach a w kotniku za 10 zł to chyba roślinek i skałek nie posadzę Tak jak napisałeś takie same warunki tzn biologia skałki roślinki takiej samiczki do niczego nie sa potrzebne w którym momencie do takiego kotnika wyciągnac samice ? Jak już tak bardzo chcesz i będziesz miał co zrobić z maluchami to wyciągnij samiczkę tak około 3 tygodnia inkubacji
Rekomendowane odpowiedzi